Τα πραγματικά αποκαλυπτήρια της Marfin που δεν έχουν γίνει και η κομματική υποκρισία…

Μπορεί να υπάρχει άνθρωπος σ΄ αυτή τη χώρα που να έχει τη κοινή λογική και να μη ζητά να αποδοθούν ευύνες για την τραγωδία της Marfin; Είναι δυνατόν να μη θέλει οποιοσδήποτε να βρεθούν οι ένοχοι που προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά αλλά και όσοι ευθύνονται για την απόλυτη ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας, πυρασφάλειας και εξόδου κινδύνου από την τράπεζα;
Μόνο τα ελληνικά κόμματα εκ του πονηρού μπορούν να συγκρούονται για ένα τέτοιο θέμα, αν και κανένα δεν διαφωνεί ,γιατί όλα έχουν καταδικάσει την τραγωδία. Είναι θλιβερή η αντιπαράθεση κι επειδή πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν κι όχι με το γνωστό “50-50” που συχνά εξυπηρετεί τους δημοσιογράφους, τη βασική ευθύνη την έχει η σημερινή κυβέρνηση που είναι σαφές ότι με υπονοοούμενα προσπαθεί να συνδέσει το έγκλημα με τον αντίπαλο πολιτικό του χώρο…

Όπως είναι και θλιβερή η υποκρισία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να “βγάλει από πάνω της” την ασύλληπτη απόφαση να ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο αναίρεση στον Άρειο Πάγο, κατά της απόφασης που αποζημίωνε τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ότι “είναι μία διαδικασία που τηρείται πάγια στις υποθέσεις που έχουν διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτή είναι η πάγια πρακτική.  Το Δημόσιο προχωρά μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή στον Άρειο Πάγο, ανάλογα ποιος είναι ο τελευταίος βαθμός. Γι’ αυτό ασκείται έφεση και αναίρεση. Η αναίρεση που είχε ασκηθεί, ήταν μία τυπική διαδικασία, στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Πρωθυπουργός ήλθε σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, και βγήκε η ανακοίνωση ότι παραιτείται το Ελληνικό Δημόσιο από την αναίρεση. Δόθηκαν οδηγίες στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και επιτέλους θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους”.
Αναίρεση στον Άρειο Πάγο ασκείς αν θες! Ακόμη κι αν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο κ.Πέτσας περί “τυπικής διαδικασίας” δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την κυβερνητική ενέργεια. Τι πάει να πει “τυπική διαδικασία” κι από πότε η κυβέρνηση έχει θέμα να ξεπεράσει “τυπικές διαδικασίες”; Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι θετικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.