Γιατί δεν ξαναήρθα στην Ελλάδα.... Η ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΝΑΊΣΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στο άρθρο αυτό ξεκαθαρίζεται η κατάσταση γιατί σπάσανε την ταμπέλα άρα και τον βασιλικό γάμο.
Διαδώστε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
George A. Veranis ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Στις 20 Νοεμ. του 1947, την ημέρα που η πριγκίπισσα Ελισάβετ παντρεύεται τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο (γιου του Έλληνα πρίγκιπα Ανδρέα) στο Westminster Abbey της Αγγλίας, στη Νίκαια, στο άλσος της δεξαμενής (λόφος Σελεπίτσαρι), παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και του διορισμένου δημάρχου Νίκαιας, Παναγιώτη (Πότη) Αλμπάνη, τοποθετείται ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του παρεκκλησίου των Αγ. Ελισάβετ & Φιλίππου, προς τιμή της στέψης τους (βλ. 1η φωτό στη 2η σειρά - πρώτη δημοσίευση). Στο σημείο της πρόσοψης του ναού φυτεύονται δυο κυπαρίσσια συμβολίζοντας το ζεύγος, τα οποία υπάρχουν ακόμα.
Το εκκλησάκι εγκαινιάστηκε στις 14 Νομ. 1949, παρουσία του Άγγλου Πρόξενου, Σκοτ, του διορισμένου δημάρχου Νίκαιας Π. Αλμπάνη κ.α.
Τρία χρόνια αργότερα η διάδοχος της Αγγλίας, Ελισάβετ, μαζί με τον σύζυγό της Φίλιππο, έρχονται στην Ελλάδα για πρώτη και τελευταία φορά.
Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μεγαλοπρεπή επίσκεψη στο εκκλησάκι της Νίκαιας (9 Δεκ. 1950). Συνοδευόμενοι από τους επί των τιμών Λαΐδη Πάλμερ και τον ανθυποπλοίαρχο του Βασιλικού Ναυτικού, Πάρκερ, τους υποδέχθηκαν ο διορισμένος δήμαρχος Νίκαιας Χαρ. Παναγιωτόπουλος, ο πρ. διορισμένος δήμαρχος Π. Αλμπάνης, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη της επιτροπής ανεγέρσεως τους ναού και ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λοράνδος. Κατά την αποχώρηση του ζεύγους τους προσφέρθηκαν δυο αρχαία ευρήματα που ήρθαν στην επιφάνεια κατά την ανασκαφή των θεμελίων του ναού ενώ το ζεύγος προσέφερε με τη σειρά του την εικόνα των Αγίων Ελισάβετ και Φιλίππου.
14 μήνες αργότερα η πριγκίπισσα Ελισάβετ θα αναλάμβανε τον θρόνο, μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλέα Γεωργίου ΣΤ’ στις 2 Φεβ. 1952.
Στις 24 Απρ. 1955 επισκέπτεται -μετά τιμών- το εκκλησάκι ο Άγγλος Πρόξενος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Νίκαιας, Νικόλαο Τουντουλίδη και πλήθος επισήμων.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 28 Αυγ. του 1955, οι Μιχάλης Καραολής και Ανδρέας Παναγιώτου σκοτώνουν τον αστυνομικό Ηρόδοτο Πουλλή, την ώρα που παρακολουθούσε μια συγκέντρωση του ΑΚΕΛ. Ο Παναγιώτου διέφυγε, ενώ ο Καραολής συνελήφθη σε ενέδρα από τις αγγλικές δυνάμεις και φυλακίστηκε στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας. Στις 28 Οκτ. 1955 καταδικάσθηκε σε θάνατο.
Στις 22 Νοεμ. 1955 ο Ανδρέας Δημητρίου κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε στην Αμμόχωστο τον πράκτορα της Secret Intelligence Service (SIS), Σίντνεϊ Τέιλορ. Συνελήφθη και καταδικάσθηκε σε θάνατο.
Στις 10 Μαΐου 1956, ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας. Η γενναία στάση τους μπροστά στους δημίους τους και το γεγονός της θανάτωσής τους προκάλεσαν παγκόσμια αντίδραση και κατακραυγή. Την προηγούμενη μέρα (9 Μαΐου 1956), στην Αθήνα, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών, που ζητούσαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μετονομάζουν το εκκλησάκι των Αγ. Ελισάβετ & Φιλίππου σε Αγία Ειρήνη και καταστρέφουν την μαρμάρινη πλάκα με την αφιέρωση. Επίσης μετονομάζουν τους δρόμους της Νίκαιας από Ταγματάρχου Μπλοκ σε Κύπρου και από Θυατείρων σε Καραολή και Δημητρίου.
Η φωτογραφία του σπασίματος της πλάκας του ναΐσκου της Νίκαιας κυκλοφόρησε στα μέσα παγκοσμίως. Ύστερα απ’ αυτό ο τότε δήμαρχος, Νικόλαος Τουντουλίδης, δέχθηκε απειλητικές για τη ζωή του επιστολές από πολλά μέρη του κόσμου, κυρίως απ’ την Αγγλία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας.
Σήμερα, το εκκλησάκι που βρίσκεται στο άλσος της δεξαμενής, πανηγυρίζει στη μνήμη του Αγίου Φιλίππου, κάθε 14 Νοεμβρίου. — στην Νίκαια Αττικής
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Στα βασιλικά πρωτόκολλα ένας γάμος πρέπει να εδραιωθεί με ένα κτίριο η εκκλησιά η δέντρο. Αυτό έγινε στον Άη Φίλιππο Νίκαιας
Στο άρθρο αυτό ξεκαθαρίζεται η κατάσταση γιατί σπάσανε την ταμπέλα άρα και τον βασιλικό γάμο.
Αυτό στους αυτοκρατορικούς κύκλους σημαίνει κυνήγι ανελέητο της περιοχής που έτσι και έγινε.
Το εκκλησάκι και ο τόπος εκεί να μη γίνει κάτι
ποτέ,πράγμα που έγινε...
Και βέβαια η βασιλική εύνοια για το έθνος αυτό κόβεται πράγμα που επίσης έγινε...
Η μεγάλη οργάνωση των ΠΟΥΛΛΟΣ που ήτανε τα τάγματα ασφαλείας και κουκουλοφόροι της κατοχής αφού σκότωσαν, κατέστρεψαν, έφαγαν, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣΦΑΛΕΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ,,,,,και έκαναν πάλι την προβοκάτσια τους ..που την φόρτωσαν σε αθώους πατριώτες. Καιρός είναι να μάθουμε, άλλο ο πατριώτης και άλλο ο πατριωτισμός -οπαδός κάποιας ..χλαμύδας..
Δεν υπάρχουν σχόλια