Οι πρώτες αντιδράσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ρωσσία!


 

 




Σε επιφυλακή η Δύση παρακολουθεί από χθες βράδυ τις εξελίξεις στη Ρωσία και την ανταρσία της ομάδας Βάγκνερ κατά του ρωσικού στρατού, απειλώντας ευθέως τον Πούτιν.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: "Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Ρωσία καθώς εξελίσσεται. Είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα. Η υποστήριξή μας για την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ακλόνητη".

Το NATO "παρακολουθεί την κατάσταση" στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας μέσω email. Η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου δεν σχολίασε περαιτέρω.
Βρετανία: Υπευθυνότητα και προστασία των αμάχων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κάλεσε "όλα τα μέρη να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τους αμάχους" εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

"Το πιο σημαντικό (...) για όλα τα μέρη είναι να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύουν τους αμάχους", είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο BBC, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση "από κοντά" και θα συνομιλήσει με ορισμένους από τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το Βερολίνο παρακολουθεί στενά τα γεγονότα


Η κυβέρνηση του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της. "Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία", σημείωσε.
Επικεντρωνόμαστε στην Ουκρανία λένε οι Γάλλοι


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

"Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία", προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.


Εσθονία: Ενισχύει την ασφάλεια στα σύνορά της

Η Εσθονία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορά της, ενώ παροτρύνει τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν προς οποιαδήποτε περιοχή της γειτονικής Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Κάγια Κάλας.

"Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά της χώρας μας”, ανέφερε στο Twitter η Κάλας.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.