Σε αναμονή της προκήρυξης για τις εξισωτικές, αιτήσεις για τη β’ δόση 14χίλιαρου

Ξεκίνησε η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για τη β’ δόση του «14χίλιαρου» (Μέτρο 6.3) του περασµένου ΠΑΑ, σύµφωνα µε τα όσα ανέφεραν οι διαχειριστικές αρχές στη 13η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ.



Σηµειώνεται πως οι υποχρεώσεις σιγά-σιγά κλείνουν στα περισσότερα προγράµµατα της περιόδου 2014-2020 και τη σκυτάλη θα πάρουν τα νέα προγράµµατα. Φυσικά θα παραµείνουν µεγάλες ανειληµµένες υποχρεώσεις που θα χρηµατοδοτηθούν από το νέο ΠΑΑ όπως είναι για παράδειγµα η β’ δόση των Νέων 2021.

Σε αναμονή για την προκήρυξη εξισωτικής

Tο νέο πλαίσιο για την εξισωτική αποζηµίωση θα ισχύσει από το φετινό ΟΣ∆Ε, µε τους δικαιούχους να πρέπει να θεωρούνται ενεργοί αγρότες µε βάση το νέο ορισµό και να είναι σε θέση να ακολουθούν τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις που αφορούν τη βασική ενίσχυση. Η εξισωτική θα πιστώνεται σε αγροτεµάχια και βοσκοτόπια που βρίσκονται σε ορεινές και µειονεκτικές περιοχές ωστόσο από φέτος καταργείται η µικρή επιδότηση της τάξεως των 2,5 ευρώ το στρέµµα που λάµβαναν έως σήµερα οι πρώην µειονεκτικές περιοχές. Το ύψος της επιδότησης θα είναι για τις ορεινές περιοχές 12,22 ευρώ το στρέµµα και ελαφρώς αυξηµένο στα 9 ευρώ το στρέµµα (από 8,1 ευρώ) για τις µειονεκτικές. Όπως γίνεται και φέτος, το ύψος της ενίσχυσης µετά τα 200 στρέµµα µειώνεται προοδευτικά για το τµήµα της έκτασης έως και 200 στρέµµατα χορηγείται το 100% της ενίσχυσης. 

agronews

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.