Φωτιά στον Κουβαρά: Οι φλόγες έφτασαν παραλία και ο καπνός στα Κύθηρα - Δορυφορικές εικόνες


 

 




Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά και πλέον, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τις δορυφορικές εικόνες έχει φτάσει στην παραλία.

Σύμφωνα με τον «Προμηθέα» η φωτιά έφτασε στην παραλία μεταξύ Λαγονησίου και Σαρωνίδας, ενώ με νέο 112 καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να φύγουν με κατεύθυνση προς την Αθήνα.


Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τους δορυφόρους ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έχει φτάσει στα Κύθηρα.



Ειδικοτερα, πάνω από από 200 km μεταφέρθηκε ο καπνός από την πυρκαγιά στον Κουβαρά σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Σύμφωνα με τους Θ.Μ. Γιάνναρο, Σ. Καραγιαννίδη, Γ. Κύρο και Κ. Λαγουβάρδο αποτυπώθηκε η οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (15:35) της Δευτέρας 17.07.2023



Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (15:35) της Δευτέρας 17.07.2023




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.