Νέα σύσκεψη για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ


Μπορεί το θέμα των μειωμένων επιδοτήσεων και του ΟΠΕΚΕΠΕ πρακτικά να έχει κλείσει, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους αγρότες της φετινής χρονιάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο αγροτικός κόσμος είναι διατεθειμένος να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους.

Αυτό συμβαίνει αφενός διότι πλέον έχει γίνει αντιληπτό πως απαιτούνται ολοκληρωμένες δράσεις και συνεργασία για την επίτευξη του όποιου αποτελέσματος, αλλά και αφετέρου διότι οι αγρότες ακόμα δεν έχουν λάβει μία εμπεριστατωμένη απάντηση αναφορικά με το γιατί έχουν συμβεί τα όσα έχουν συμβεί τη φετινή χρονιά. Την ίδια ώρα επίσης, φαίνεται ότι τα προβλήματα θα συνοδεύσουν την Κρήτη για τουλάχιστον μία χρονιά ακόμα, αφού η παρατεταμένη ξηρασία και η κλιματική κρίση, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα για την ελαιοπαραγωγή, με τις ελπίδες για την επόμενη χρονιά, να είναι από τώρα πολύ μειωμένες.

Μέσα από αυτό το πρίσμα, οι αγρότες ζητούν κατ’ αρχάς απαντήσεις σε σχέση με το τι έχει συμβεί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και απαντήσεις αναφορικά με το αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης για την επόμενη χρονιά τουλάχιστον. Αναζητούν παράλληλα την ενδεδειγμένη στρατηγική, η οποία θα τους βοηθήσει στο επίπεδο ανάδειξης και προώθησης του προϊόντος τους, το οποίο αν και είναι από τα καλύτερα του κόσμου, χάνει τεράστιο μέρος της υπεραξίας του, στις μεταπωλήσεις και στην έλλειψη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαφήμισης και προώθησης του.

Όλα αυτά τα θέματα αναμένεται να συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στις 6.00 κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που διοργανώνεται στον Προφήτη Ηλία και το Πολύκεντρο της περιοχής από την Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Στόχος της σύσκεψης είναι να ενημερωθούν όλοι οι συναρμόδιοι για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αγροτικές ενισχύσεις, καθώς και τις αποζημιώσεις στους ελαιώνες και τους αμπελώνες της Κρήτης. Στη διάρκεια της σύσκεψης επίσης, θα οριστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που θα οδηγήσει την Οργάνωση στους νέους στόχους της για την στήριξη των παραγωγών της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι, η σύσκεψη πραγματοποιείται δέκα ημέρες πριν από την επίσημη ενημέρωση που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου στη Βουλή και την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου θα δοθούν όλες οι απαντήσεις και οι λεπτομέρειες τόσο αναφορικά με το τι συνέβη με τις επιδοτήσεις, όσο και αναφορικά με το τι αλλαγές μπορούν να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και σε ποιο βαθμό.

Αναφέρεται ότι, προτού δοθούν οι σχετικές απαντήσεις, η Αξιωματική Αντιπολίτευση που έχει πιέσει για την ενημέρωση στη βουλή, έχει προτείνει ήδη την άμεση σύνδεση της παραγωγής με τις επιδοτήσεις οριζόντια, προκειμένου όσοι πραγματικά παράγουν, να ωφελούνται από τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια των Ελλήνων φορολογούμενων. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το συγκεκριμένο μέτρο, εκτός από δίκαιο, είναι και εφικτό, αφού μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να δημιουργούνται ζητήματα ή αγκυλώσεις.

patris.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.