Με τις μεταβιβάσεις ξεκινά η προετοιμασία των υποψηφίων Νέων Αγροτών του 2024 έναν μήνα πριν το ΟΣΔΕ

Με το ΟΣ∆Ε να ανοίγει τον ερχόµενο µήνα, ξεκίνησε και η προετοιµασία για την ένταξη στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών, µε τους ενδιαφερόµενους να ζητάνε άµεσα την έκδοση της εγκυκλίου µεταβιβάσεων δικαιωµάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να κινήσουν άµεσα τις διαδικασίες απόκτησης των απαραίτητων εκτάσεων που απαιτούν τα κριτήρια ένταξης

Σε στάση αναµονής βρίσκονται παράλληλα οι υποψήφιοι, για τα κριτήρια µοριοδότησης που θα παίξουν επίσης σηµαντικό ρόλο αναφορικά µε τη γη που θα δηλώσουν στο ΟΣ∆Ε. Κάποια πρώτα στοιχεία που εξετάζονται παρουσιάστηκαν στην περασµένη Agrotica από τις διαχειριστικές αρχές, όπως είναι η µοριοδότηση 8ετών µισθωµάτων και τα επενδυτικά σχέδια που θα συµπεριλαµβάνουν την αγορά γης στις δροµολογούµενες ενέργειες.

Τροποποίηση στις δεσµεύσεις

Εν τω µεταξύ, τροποποιήθηκαν οι όροι ελέγχου των δεσµεύσεων των Νέων Αγροτών σχετικά µε την πρόσκληση του έτους 2021, όπου διευκρινίζονται τα εξής για τις απαιτήσεις τζίρου:

«Για τους δικαιούχους που εντάχθηκαν µέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ως πρώτο έτος ελέγχου των φορολογικών στοιχείων ορίζεται το φορολογικό έτος 2023 (υποβολή 2024, εισοδήµατα 1/1/2023 – 31/12/2023). Κατά την υποβολή της αίτησης πληρωµής ελέγχονται τα διαθέσιµα φορολογικά στοιχεία.

Εφόσον όµως η υποβολή του τελικού αιτήµατος πληρωµής γίνει µετά την έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, προσκοµίζονται τα φορολογικά στοιχεία που υποβάλλονται το έτος αυτό.

Για τους δικαιούχους που εντάχθηκαν µετά την 1η Ιουλίου του 2023 ως πρώτο έτος ελέγχου των φορολογικών στοιχείων ορίζεται το φορολογικό έτος 2024 (υποβολή 2025, εισοδήµατα 1/1/2024 –31/12/2024). Κατά την υποβολή της αίτησης πληρωµής ελέγχονται τα διαθέσιµα φορολογικά στοιχεία.

Εφόσον όµως η υποβολή του τελικού αιτήµατος πληρωµής γίνει µετά την έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, προσκοµίζονται τα φορολογικά στοιχεία που υποβάλλονται το έτος αυτό.


Πηγή: agronews.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.