Η Ελλάδα δεν θα έχει Στόλο αλλά θα έχει F-35; Τι ειπώθηκε στη Βουλή ,τι ενστάσεις είχε ο ΣΥΡΙΖΑ


Η Ελλάδα δεν θα έχει Στόλο αλλά θα έχει F-35; Τι ειπώθηκε στη Βουλή ,τι ενστάσεις είχε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο κ.Δένδιας να ευχαρίστησε για το «καλό κλίμα» και τη «συναίνεση» σε βασικά ζητήματα στη συζήτηση που έγινε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, αλλά όπως φαίνεται υπήρξαν ενστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το εξής απλούστατο ερώτημα στο οποίο ο κ.Δένδιας δεν απάντησε με πειστικό τρόπο:

•Γιατί εγκαταλείπουμε -κυριολεκτικά- τον Στόλο και ετοιμαζόμαστε να πληρώσουμε δισεκατομμύρια για τα F-35 όταν:

Η ελληνική ΠΑ έχει ενισχυθεί με τα Rafale που θα φθάσουν τον αριθμό των 30.

Η ελληνική ΠΑ εκσυγχρονίζει 83 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην έκδοση Viper.

Οι πραγματικά επείγουσες ανάγκες της ΠΑ εντοπίζονται στα μεταγωγικά αεροσκάφη και σε ελικόπτερα.

Από την άλλη ο ελληνικός Στόλος:

Αναμένει τις τρεις φρεγάτες Belharra και μετά…το τέλος

Αυτά που υποστηρίζει ο κ.Δένδιας για το πρόγραμμα της αμερικανικής φρεγάτας Constellation, είναι όνειρα για το μέλλον . Δεν αναμένεται να γίνει απολύτως τίποτα με αυτό το πρόγραμμα πριν από τις αρχές του 2030!!!

Μέχρι τότε τι θα κάνει ο Στόλος; Θα αγωνιά για «αυτο-διατρήσης» στα γηρασμένα πλοία του , όπως έγινε πρόσφατα με την πυραυλάκατο ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ;

Ο κ.Δένδιας επιχειρώντας να απαντήσει σε ερωτήσεις που του έθεσε ο Ευ.Αποστολάκης επανέφερε στο προσκήνιο όλα …τα σενάρια. Και τις κορβέτες και τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ και πολλά άλλα που έχουν διοχετευτεί στον Τύπο ως…σκέψεις και σχέδια. Ο Ευ. Αποστολάκης του επεσήμανε ότι ο Στόλος δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει προγράμματα που θα υλοποιηθούν , αν υλοποιηθούν σε βάθος δεκαετίας.

Για τα F-35 ανέφερε ότι δεν κατανοεί τη βιασύνη της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι μέχρι το 2030 στα αεροσκάφη αυτά θα γίνονται διορθώσεις και αναβαθμίσεις. Με δεδομένη την ενίσχυση της ΠΑ , υπάρχει χρόνος για να περιμένει η Ελλάδα τα F-35 αφού επιλυθούν τεχνικά θέματα που έχουν προκύψει.

Συμπέρασμα: η Ελλάδα θα περιοριστεί σε έναν Στόλο με τρεις σύγχρονες ναυτικές μονάδες και το φιλότιμο των πληρωμάτων του Στόλου.

Θα ξαναγράψουμε ότι το «εξοπλιστικό πρόγραμμα Μητσοτάκη» θα απασχολεί την χώρα για πολλά χρόνια και όχι για καλό.

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.