Φωτιά στην Κορινθία: Καίνε μικρές εστίες σε χαράδρα - Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Έβρο και Ροδόπη




Χωρίς ενεργό μέτωπο από αργά το βράδυ της Πέμπτης είναι η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην Στιμάγκα Κορινθίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν όλο το βράδυ, ώστε να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες που καίνε στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική καθόλη τη διάκρεια της νύχτας υπήρχαν διάσπαρτες εστίες περιμετρικά της χαράδρας, ενώ το πρωί με τη συνδρομή των εναερίων μέσων και τις ρίψεις νερού από αέρος θα προσπαθήσουν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες εντός της χαράδρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά περιμετρικά της χαράδρας επηρέασε καλλιέργειες όπως αμπέλια και σταφίδες.

Το θετικό είναι πως σήμερα το πρωί δεν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία της κατάσβεσης της φωτιάς, δεδομένου ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρξει και η συνδρομή των εναερίων μέσων.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο και συγκεκριμένα 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 50 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν 22 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 14 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.

Προσοχή σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα

Για σήμερα Παρασκευή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις ΠΕ Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας .

Η κατάσταση στις άλλες φωτιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19.00 σε οικοπεδικό χώρο με ξερά χόρτα και συσσωρευμένα, κυρίως ανακυκλώσιμα, υλικά στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και από αέρος κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη. Επιπλέον, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Πηγάδια, Νέος Ζυγός και Παλιός Ζυγός Ξάνθης προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς.

Τέλος, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 17.00 στις Θίνες Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν 3 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.