Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Σ.Κασσελάκη.ποι οι υποψήφιοι πρόεδροι, παραιτήσεις στο στενό επιτελείο του Κασσελάκη




Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα να οδηγείται σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 163 είναι τα ψηφοδέλτια όσων ψήφισαν υπέρ, 120 όσων ψήφισαν κατά, 1 άκυρο και 2 λευκά. Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος επικράτησε ένταση έξω από την αίθουσα της ΚΕ από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που ήθελαν να μπουν μέσα. Πρόκειται για μια ομάδα, περίπου 20 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι στη 1 μετά το μεσημέρι, όπως ήταν προγραμματισμένο, έγινε γνωστό ότι έκλεισαν οι κάλπες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου ψήφισαν για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη ενώ στη συνέχεια έγιναν τα τηλεφωνήματα για την καταχώρηση των τηλεφωνικών ψήφων όσων απουσιάζουν δικαιολογημένα, όπως εκείνων που είναι στη ΔΕΘ, όσων είναι εκτός Ελλάδας και όσων είναι άρρωστοι. 

Σημειώνεται πως γύρω στις δύο το μεσημέρι, άρχισε η καταμέτρηση. 210 ψήφισαν στην κάλπη και 76 τηλεφωνικά. Συνολικά ψήφισαν 286.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και η ψηφοφορία ήταν μυστική, όπως αποφάσισαν τα μέλη με ψήφους 122 έναντι 90, υιοθετώντας την πρόταση των «87». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ρίξει το γάντι στους διαφωνούντες, χρησιμοποιώντας τη φράση «τέλος οι φράξιες και οι βαρωνίες». Φωτογραφίες δείχνουν μερικά από τα μέλη που ψήφισαν, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς.

Εντωμεταξύ τρέχουν τα γεγονότα μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής:

Οι Υποψήφιοι Πρόεδροι

Ο Παύλος Πολάκης, από τους πρώτους που δήλωσαν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία, φαίνεται αποφασισμένος να ηγηθεί της νέας εποχής του ΣΥΡΙΖΑ. Με εμφανή στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, δίνοντας έμφαση σε ενωτικές κινήσεις που θα επαναφέρουν τη δυναμική του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Νικόλας Φαραντούρης, ανερχόμενο πρόσωπο, δείχνει να είναι έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία, ενώ διαμορφώνει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ. Ο Νίκος Παππάς, παρά το κεντρικό του ρόλο στην Κεντρική Επιτροπή, και ως Πρόεδρος της ΚΟ δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει αν θα διεκδικήσει την προεδρία, δηλώνοντας προς το παρόν ότι θα εκπροσωπήσει το κόμμα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, ο Σωκράτης Φάμελλος, γνωστός για την μετριοπάθειά του, κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος, τονίζοντας τη σημασία ενός ενωτικού και συλλογικού δρόμου για το μέλλον του κόμματος.

Συνοψίζοντας μεχρι τώρα, πάντως, ενδιαφέρον έχουν δείξει ότι θα είναι υποψήφιοι ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νικόλας Φαραντούρης, ενώ αργά το βράδυ με ανάρτησή του δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Σέφανος Κασσελάκης θα ανοίξει, μάλλον, σήμερα τα χαρτιά του, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του Νίκου Παππά.

Παραιτήσεις στελεχών:

Αθρόες παρταιτήσεις στελεχών που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη:

Η Ευγενία Κουντούρη, που ήταν διευθύντρια στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπέβαλλε την παραίτησή της στη γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ράνια Σβίγκου. Η δημοσιογράφος ήταν στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον Αύγουστο του 2023.

Στο μήνυμά της προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε: «Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία που είχαμε. Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εμπιστεύτηκε και μου ανέθεσε έναν κρίσιμο ρόλο και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στηρίζοντας την ανάταξη του προοδευτικού χώρου. Μετά την απόφαση της χθεσινής ΚΕ αισθάνομαι πως ο κύκλος μου ως διευθύντρια του γραφείου τύπου έκλεισε και υπέβαλα την παραίτηση μου. Εύχομαι η συνέχεια να δικαιώσει όσους πιστεύουν ακόμη στο όραμα μιας μεγάλης προοδευτικής αριστερής παράταξης. Εις το επανιδείν».

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση του Μπάμπη Παπαδάκη ήρθε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή και την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Το μήνυμα του Μπάμπη Παπαδάκη

Την αποχώρησή του έκανε γνωστή με ένα μήνυμα προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στο μήνυμά του ανέφερε πως «αγαπημένοι και αγαπημένες σας ευχαριστώ όλους και όλες για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρξαν κάποιες στιγμές έντασης θέλω να γνωρίζετε ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης από τη δουλειά. Συνεργαστήκαμε καθαρά, έντιμα και με επαγγελματισμό. Ολόψυχα εύχομαι κάθε καλό».

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.