Στο «μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη»! Ποια είναι η «λύση» που έχει σκεφθεί για το Αιγαίο;
Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη»…Ποια να είναι η λύση που έχει στο μυαλό του για το Αιγαίο, την οποία μάλιστα θα έχει έτοιμη μέχρι τον Ιανουάριο του 2025; Αυτό μας ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει τολμήσει να το διαψεύσει. Για να είμαστε σωστοί θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι με τον τρόπο του μας το είχε πει,λίγες ώρες πριν μας κάνει τις ανακοινώσεις ο κ.Ερντογάν. Είχε δηλώσει «πρόθυμος να εργαστεί» και να «συζητήσει λύσεις για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ»!
Ποια να είναι η λύση που επεξεργάζεται; Και πότε σκοπεύει να την πει στους Έλληνες πολίτες; Αφού «πέσουν οι υπογραφές»;
Για να είμαστε σοβαροί: είναι δυνατόν να γίνονται συζητήσεις σε τέτοιο επίπεδο , να κρίνεται το καθεστώς του Αιγαίου με ότι αυτό σημαίνει για τη χώρα και να μην έχει μπει στον κόπο ο κ.Μητσοτάκης να ενημερώσει έστω τα κόμματα της Βουλής; Σε ποια χώρα θα υπήρχαν εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη διαχείριση θα την έκανε ένας άνθρωπος χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν;
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε όσα κακεντρεχή λέγονται και θέλουν τον πρωθυπουργό να θεωρεί περίπου ιδιοκτησία του τη χώρα, έστω και σε ποσοστό 41%, ούτε πως μετά από το «Μεσσίας» που του «κόλλησαν» τα μέσα ενημέρωσης την εποχή του κορονοϊού και της λίστας Πέτσα, τώρα θεωρεί ότι μπορεί να γίνει «Ελευθέριος Βενιζέλος»…
Η δικαιολογία «μα δεν υπάρχει αντιπολίτευση» απορρίπτεται , πρώτα απ΄ όλα γιατί και η αντιπολίτευση έχει και πρέπει να έχει ευθύνη για όσα φαίνεται ότι εξελίσσονται με ραγδαία ταχύτητα στα ελληνοτουρκικά, με κύρια ευθύνη του κ.Μητσοτάκη. Όποια κι αν είναι η κατάσταση της αντιπολίτευσης ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να την ενημερώσει . Θα έπρεπε να το είχει κάνει από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν. Έχουμε φθάσει στην 11η και επιμένει να ασκεί Ι.Χ πολιτική και στα ελληνοτουρκικά.
«Μα δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τον πρωθυπουργό μας», είναι το ερώτημα που θα θέσουν κάποιοι. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι, γιατί οι επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική είναι κάκιστες. Υπέγραψε τις μη συμφέρουσες για την Ελλάδα, συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο. Ειδικά η δεύτερη είναι «σκαλοπάτι» για να «πατήσει» η Τουρκία σε όποια συζήτηση κι αν γίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Γιατί ; Να υπενθυμίσουμε ότι η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, δεν προχωρά Ανατολικά του μεσημβρινού των 28 μοιρών, που κατά κάποιο τρόπο προδικάζει, ότι ανατολικά αυτού η Αίγυπτος διεκδικεί δικαιώματα που φαίνεται να περιορίζουν την επήρεια του συγκροτήματος του Καστελλορίζου και πιθανόν να αφήνουν περιθώρια ακόμη και για κοινή Αιγυπτιακή και Τουρκική ΑΟΖ. Η η οριοθέτηση δεν περιλαμβάνει όχι μόνο το Καστελλόριζο, αλλά ούτε και ολόκληρη την Ρόδο!
Αλλά και σε πιο «εύκολα» θέματα η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε. Έχει καταφέρει να βρίσκεται πίσω στις εξελίξεις ακόμη και με τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και των Τιράνων. Συνπώς υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να μας κάνουν ανήσυχους για το τι έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως και να ΄χει το θέμα του Αιγαίου που είναι απείρως σοβαρότερο από τις Πρέσπες δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από κανέναν πρωθυπουργό, όσο δυνατός κι αν είναι ή αισθάνεται πως είναι ,ως προσωπικό του ζήτημα-στοίχημα.
Στο βίντεο πως φανταζόταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τη «λύση» στο Αιγαίο.
Militaire News
Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια