Σε ύφεση η φωτιά στην Τανάγρα


Μετά και τις ρίψεις νερού που πραγματοποίησαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη - Πολύτιμη και η συμβολή των πυροσβεστών που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και περιόρισαν τις διάσπαρτες εστίες

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στην Τανάγρα που ξεκίνησε το νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης χάρη και στις ρίψεις νερού που πραγματοποίησαν από το πρώτο φως της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Προηγήθηκε η τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου το μέτωπο της φωτιάς να περιοριστεί ή να μην επεκταθεί.

Ήδη έχουν καεί αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης στην Ασωπεία, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει κατοικημένες περιοχές.




Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για τη φωτιά ειδοποιήθηκαν στις 4.40μ.μ. την Τετάρτη. Αμέσως, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση προς το σημείο, όπου έσπευσαν 174 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 10 αεροσκάφη, ομάδες μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 6 ελικόπτερα και 1 συντονιστικό ελικόπτερο. Όταν έπεσε το φως της ημέρας αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, αλλά παρέμεινε το σύνολο των επίγειων δυνάμεων, συνεχίζοντας τη μάχη.


Στην περιοχή χθες το απόγευμα μετέβη εσπευσμένα ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.  Πηγές αναφέρουν ότι η φωτιά είχε αναπτυχθεί σε μέτωπο 150 μέτρων. Στην περιοχή, την Τετάρτη, έπνεαν άνεμοι 4 μποφόρ, γεγονός που κάθε άλλο παρά βοηθούσε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Οι αρχές απομάκρυναν προληπτικά δύο άτομα που βρίσκονταν στη Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη
.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.