Τη νομική οντότητα με την οποία θα εξυγιανθεί η ΛΑΡΚΟ και θα πάψει να διατηρείται ζωντανή στις πλάτες των πιστωτών της, αναζητά η κυβέρνηση.
Οι διαδικασίες θα τρέξουν πολύ γρήγορα, ωστόσο όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τα σωματεία των εργαζομένων, εξελίξεις δεν αναμένεται να υπάρξουν πριν τις αρχές του έτους.
Παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, η κυβέρνηση ξεκίνησε χθες τις πρώτες επαφές με τα συνδικάτα αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των σχεδίων του ΥΠΕΝ για ανάληψη σοβαρών πρωτοβουλιών για το μέλλον της επιχείρησης με τους 1.200 εργαζόμενους.
Ο κ. Χατζηδάκης κινείται μεθοδικά στο σχεδιασμό του 2014 που προέβλεπε τη διενέργεια δυο ταυτόχρονα διαγωνισμών (για τα ορυχεία και το εργοστάσιο), ένα σχέδιο που όπως διαμηνύουν ενημερωμένες πηγές έχει και την έγκριση της Κομισιόν.
Όπως έγινε σαφές και χθες η ΛΑΡΚΟ θα πάψει να λειτουργεί με την σημερινή της μορφή. Τις διαδικασίες επιταχύνει η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την επιβολή προστίμου για την Ελλάδα, για την μη συμμόρφωσή της ως προς την επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ύψους 136 εκατ. ευρώ.
Μέσα στο σχεδιασμό που γίνεται υπάρχουν σκέψεις να περάσουν όλα τα χρέη και οι υποχρεώσεις της εταιρείας σε μια «κακή ΛΑΡΚΟ» και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία σε δύο εταιρείες που θα αναζητήσουν την τύχη τους στους ιδιώτες.
Ο κ. Χατζηδάκης προ ημερών έκανε λόγο για επενδυτικό ενδιαφέρον ωστόσο η υπόθεση της πώλησης δεν είναι απλή, από την στιγμή που η ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει προβλήματα με προσημειώσεις ακινήτων και κατάσχεση του εργοστασίου της. Στο ΥΠΕΝ τονίζουν την ανάγκη η εταιρεία να εξυγιανθεί εν λειτουργία και αυτός ο τρόπος αναζητάται σήμερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια