Ο Σωτήρης Τσιόδρας ψάλλει στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως

Στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως που τελείται στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, στην οποία χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, είναι ψάλτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο στρατηγός στη "μάχη" της πανδημίας πολύ πριν να ξεσπάσει η "καταιγίδα" στη δημόσια υγεία, πήγαινε τα πρωινά της Κυριακής σε εκκλησία της Κηφισιάς, όπου κατοικεί και έψελνε.
Μάλιστα εδώ και χρόνια είναι μελετητής της βυζαντινής υμνολογίας.
Μια διαφορετική πλευρά του καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος είναι και πατέρας επτά παιδιών και ο οποίος έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα να σηκώνει το βάρος της ενημέρωσης καθημερινά σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτός από την ιδιότητα του γιατρού και του διαπρεπούς λοιμωξιολόγου, δεν διστάζει να δείχνει και την ευαισθησία του, όπως το Σάββατο, ο οποίος και "λύγισε" από τη συγκίνηση όταν είπε ότι πρέπει να φροντίσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού γιατί αυτοί κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν γίνει κάτι.

Μιλώντας για την θνητότητα των ηλικιωμένων, αναρωτήθηκε ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε, ποιους θέλουμε να έχουμε μαζί μας του χρόνου», δίνοντας ταυτόχρονα την απάντηση:
«Η απάντηση είναι όλους, αλλά με έναν τέτοιο ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό είναι αδύνατο».
Με τρεμάμενη φωνή δήλωσε: «Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας είναι πως το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους... είναι οι μανάδες και οι πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες.
Η απάντηση είναι τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους αλλά κατ΄εξοχήν αυτούς.
Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.