Τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους θα τιμηθούν σε διαδικτυακό συνέδριο στη Μόσχα
Διαδικτυακό συνέδριο για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και η Επανάσταση του ελληνικού λαού το 1821, οργανώνει ο Ελληνορωσικός και Κυπριακός Σύνδεσμος Φιλίας στη Μόσχα, την Παρασκευή 26 Μαρτίου.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εκδήλωση που είναι ενταγμένη στο Αφιερωματικό Έτος Ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας 2021 και στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν από ρωσικής και ελληνικής πλευράς επιφανείς πολιτικοί, βουλευτές, διπλωμάτες, επιστήμονες και κληρικοί. Το επιστημονικό και κοινωνικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει το παρόν και το μέλλον των ελληνορωσικών σχέσεων και την ιστορική σημασία της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του Ελληνικού Λαού. Θα συζητηθούν σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και θα αναζητηθούν τρόποι νέων μορφών ανάπτυξής τους.
Ψήφισμα για την ανάπτυξη της ρωσοελληνικής συνεργασίας
Με βάση τα αποτελέσματα του συνεδρίου προγραμματίζεται να υιοθετηθεί ψήφισμα που θα απευθύνεται στις ηγεσίες και τις κοινωνίες των δύο χωρών και το οποίο θα περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της ρωσοελληνικής συνεργασίας. Το συνέδριο, που αποτελεί ουσιαστικά ένα φόρουμ λαϊκής διπλωματίας, είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την ενδυνάμωση της ελληνορωσικής φιλίας ο Γκεόργκι Μουράντοβ, γνωστός ελληνιστής, πρώην πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ρωσίας – Ελλάδας – Κύπρου.
Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο για την ανακήρυξη του 2021 ως κοινού Αφιερωματικού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2020, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα.
newsbreak.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια