Με ''έξυπνα'' νομοσχέδια συνεχίζουν το ξεπούλημα. Ήρθε η σειρά των ιαματικών πηγών
Όπως θα δούμε παρακάτω τα κόμματα συνεργάζονται άψογα. Το ένα περνάει νόμους και διατάξεις και το άλλο ''σεβόμενο'' τους νόμους που ψηφίστηκαν, αρχίζει το ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ, ΤΣΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ.
Εξάλλου, όπως πάντα, δε φταίει αυτό, αλλά εμείς και οι προηγούμενοι.
Αυτό χάος παρέλαβε.....
Ενώ «τρέχει» το Ν|Σ του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία της Ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές πηγές Ελλάδας Α.Ε.», με αναγκαστική υπαγωγή τους, διαχείριση και αξιοποίησή τους –μια ακόμη ιδιωτικοποίηση δηλαδή,
«Μεταβιβάζονται, περιέρχονται ή παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα, δικαιώματα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης φυσικών ιαματικών πόρων, ακινήτων και υποδομών και εγκαταστάσεων εντός αυτών ή εντός του περιβάλλοντος χώρου αυτών σε ακτίνα χιλίων μέτρων».
Έντονες είναι οι ένθεν και ένθεν αντιδράσεις, τις περισσότερες φορές ακολουθώντας τη λαϊκή ρήση «τα καλά και συμφέροντα» (ή «βαράω το γάιδαρο, ν’ ακούσει το σαμάρι»)…
Η ΚΕΔΕ ζητά την άμεση απόσυρση των σχετικών άρθρων του επίμαχου νομοσχεδίου, ενώ ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ακραία αντιαυτοδιοικητική ενώ κάνουν λόγο για αναχρονιστική κρατικομονοπωλιακή διαχείριση, υποστηρίζοντας ότι η σύσταση της «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» Α.Ε. πλήττει «άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της και διαψεύδει τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών».
«Ιαματικές» πηγές Μεθάνων -ιδιοκτησία ΕΟΤ …στην υπηρεσία της Λαϊκής Οικογένειας
Το θέμα δεν είναι καινούργιο: ήδη από το 2013 η ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ έχει στην κατοχή της ιαματικά λουτρά –που κάποια συνορεύουν και «πάνε πακέτο» με αρχαιολογικούς χώρους: αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών – Καλλιδρόμου, που ως «ακίνητο» βγήκε στο «σφυρί» τον Ιούλη 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλάζοντας χρήσεις γης όρους δόμησης.
Είναι ενδεικτική η σχετική Ημερίδα που οργανώθηκε νωρίτερα από την «Enterprise Greece» και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ και …της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα!
Στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του ελληνικού λαού, δεδομένης της θεραπευτικής ιδιότητας των ιαματικών πηγών, καραδοκούν από παλιά μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
(πχ)
Στα πλαίσια του ξεπουλήματος των «Ξενία» στην περίπτωση της Κύθνου, η μπάλα πήρε μαζί και τις ιαματικές πηγές, οι πηγές στην περιοχή της Υπάτης εντός δασωμένης περιοχής στον κάμπο του Σπερχειού σε μία έκταση 868.000 τμ διαθέτουν κέντρο υδροθεραπείας, ξενοδοχείο, εστιατόριο, κατάστημα και άλλα κτίρια, ενώ στα Καμένα Βούρλα το συγκρότημα περιλαμβάνει παλαιά ξενοδοχεία και ένα κέντρο υδροθεραπείας 16.610 τμ. σε έκταση γης 554.206 τμ. και του Κονιαβίτη περιλαμβάνει επίσης κτίρια συνολικής επιφάνειας 1.510 τμ. σε έκταση γης άνω των 1.000 στρ.
atexnos.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια