Γερμανία: Οι πυρηνικοί σταθμοί ενδέχεται να χρειαστεί να παραμείνουν σε λειτουργία περισσότερο






Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Δικτύων, οι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί ενδέχεται να χρειαστεί να παραμείνουν σε λειτουργία περισσότερο λόγω της διαφαινόμενης έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

"Τα τρέχοντα τεστ αντοχής αφορούν το ερώτημα εάν οι πυρηνικοί σταθμοί μας θα πρέπει να παραμείνουν στο δίκτυο περισσότερο για να καλύψουν τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια εδώ και στην Ευρώπη το χειμώνα", δήλωσε ο Klaus Müller, πρόεδρος της αρχής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ). "Αυτό υπολογίζεται επί του παρόντος πολύ διεξοδικά από τους διαχειριστές του δικτύου μεταφοράς".

Αυτή τη στιγμή, "χρησιμοποιείται πάρα πολύ φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, κυρίως για να βοηθηθεί η Γαλλία, επειδή δεν μπορεί να παραχθεί αρκετή ηλεκτρική ενέργεια εκεί λόγω των προβλημάτων με τα πυρηνικά εργοστάσια εκεί", εξήγησε ο Müller. Η πυρηνική ενέργεια "δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης φυσικού αερίου στη Γερμανία, διότι χρειαζόμαστε το φυσικό αέριο ως βασικό υλικό στη χημική βιομηχανία και για τη συνδυασμένη παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή για θέρμανση. Η πυρηνική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει καμία από τις δύο". 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.