Απορρίφθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές της οικογένειας Κουτσολιούτσου - Επικυρώθηκαν πρόστιμα 3,3 εκατ. ευρώ
Απολύτως νόμιμα κρίνει το Συμβούλιο Επικρατείας τα πρόστιμα 3,3 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση της αγοράς στους Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου αλλά και σε πέντε ακόμα άτομα που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου του 2018 κατά την οποία εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 για την εταιρεία Folli Follie.
Το Β’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις αναιρέσεως, κρίνοντας ότι οι εφετειακές αποφάσεις που επικύρωναν τα πρόστιμα δεν έχουν εσφαλμένη ερμηνεία νομοθετικής διάταξης και ειδικά της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και έχουν τη νόμιμη αιτιολογία που προβλέπει το Σύνταγμα.
Για τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο η Επιτροπή είχε επιβάλει πρόστιμο 40.000 ευρώ λόγω μη συμμόρφωσής τους "προς την υποχρέωση για παροχή εγγράφων στοιχείων και πληροφοριών", γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την παρακώλυση του εποπτικού έργου της.
Συγκεκριμένα:
- Εχει επιβάλει στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ιδρυτή και πρώην πρόεδρο της Folli Follie, συνολικό πρόστιμο 1.240.000 ευρώ (1.200.000 συν 40.000 ευρώ),
- Στην Αικατερίνη (Καίτη) Κουτσολιούτσου, πρώην αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, 100.000 ευρώ,
- Στον Γεώργιο (Τζώρτζη) Κουτσολιούτσο, διευθυντικό στέλεχος, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, 1.240.000 ευρώ (1.200.000 συν 40.000 ευρώ),
- Στην Ειρήνη Νιώτη, διευθυντικό στέλεχος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων, 70.000 ευρώ,
- Στον Φραγκίσκο Γρατσώνη, οικονομικό διευθυντή, 200.000 ευρώ,
- Στον Γεώργιο Αλαβάνο, διευθυντή λογιστηρίου, 80.000 ευρώ,
- Στον Εμμανουήλ Ζαχαρίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, 70.000 ευρώ, και, τέλος,
- Στον Ζαχαρία Μαντζαβίνο, πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας και πρόσωπο επιφορτισμένο με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Νόμου 4449/2017 περί υποχρεωτικού ελέγχου των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, 300.000 ευρώ.
Κίνδυνος παραγραφής
Την ίδια ώρα ορατός είναι ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση καθώς στις 19 Ιουνίου ξεκινά η δίκη για την Folli Follie. Η δίκη αρχικά είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και ενώ βρισκόταν στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας η έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης εξαπολύοντας πυρά κατά των δικηγόρων οι οποίοι πραγματοποιούσαν (και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να πραγματοποιούν) στοχευμένη αποχή από δίκες για εγκληματική οργάνωση σε πρώτο βαθμό.
Τότε, οι δικαστές είχαν μιλήσει για παραγραφή κάποιων εκ των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι.. Πάντως, ο πρόεδρος του ΔΣΑ φέρεται αυτή τη φορά διατεθειμένος να δώσει τη σχετική άδεια στους δικηγόρους που συμμετέχουν στη δίκη αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα παραγραφής αδικημάτων.
capital.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια