Μικρές απώλειες ο χρυσός - "Άλμα" 6% το παλλάδιο



 



Με μικρές μεταβολές έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε μεν τον Ιούλιο, αλλά λιγότερο από τις προσδοκίες, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) βρίσκεται στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,70 δολάρια, στα 1.948,90 δολάρια η ουγγιά.

Σε άλλα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 9 cents ή 0,4% στα 22,82 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 74 δολάρια ή 6% στα 1.305,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 22,10 δολάρια ή 2,5% στα 914,80 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 2 cents ή 0,5% στα 3,77 δολάρια η λίβρα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, όσο και τον Ιούνιο. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, από αύξηση 3% τον Ιούνιο, η οποία ήταν η μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Μάρτιο του 2021.

"Με τον πληθωρισμό να συνεχίζει να κινείται αργά προς τα κάτω, αυτό προμηνύει λιγότερες πιθανότητες για την ανάγκη της Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, ιδίως στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου", δήλωσε ο David Meger, διευθυντής εμπορίας μετάλλων στη High Ridge Futures. "Ως αποτέλεσμα, είδαμε το δολάριο να υποχωρεί αυτό αποτελεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την αγορά χρυσού", πρόσθεσε.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ένας δείκτης της δύναμης του δολαρίου έναντι των κυριότερων νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,3%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παρουσίασε μικρή μεταβολή, στο 4,01%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

"Το κρίσιμο για τη Fed είναι ότι τα στοιχεία συνάδουν με πτώση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%", δήλωσε ο Jamie Dutta, αναλυτής αγοράς της Vantage.

Ο Dutta δήλωσε επίσης ότι η σημασία της έκθεσης για τον πληθωρισμό είναι "ελαφρώς αποδυναμωμένη", καθώς οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν μερικά ακόμη στεοιχεία για τον πληθωρισμό πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο. "Η εστίαση θα στραφεί επίσης στο Jackson Hole στο τέλος του μήνα, όπου ενδέχεται ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ να επιβεβαιώνει τις προθέσεις της Fed για αύξηση των επιτοκίων", πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.