Οι BRICS συμφώνησσαν να επαναφέρουν τον «Κανόνα του Χρυσού»



Οι BRICS συμφώνησσαν να επαναφέρουν τον «Κανόνα του Χρυσού» 

Οι αποφάσεις που πήραν οι BRICS πριν από λίγες ημέρες φέρνουν τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές που θα τερματίσουν την κυριαρχία του δολαρίου ως μέσου διευθέτησης των διεθνών συναλλαγών, καθεστώς που ισχύει από το τέλος της συμφωνίας του Bretton Woods το 1971, καθώς θα επαναφέρουν τον «Κανόνα του Χρυσού» που αυτόματα θα περιορίσει τις οικονομικές δυνατότητες των ΗΠΑ.

Η σύνοδος κορυφής των BRICS, που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, συμπεριέλαβε  μια συμφωνία για ένα πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός εναλλακτικού συστήματος διευθέτησης των διεθνών εμπορικών συναλλαγών με βάση το χρυσό.

Ο νικητής σε αυτή την αντιπαράθεση θα είναι ο χρυσός, επισημαίνεται σε ανάλυση του Mises Insitute.

Ο «Κανόνας του Χρυσού» δεν αντικαταστάθηκε από ένα καλύτερο νομισματικό σύστημα.
Απενεργοποιήθηκε σταδιακά προκειμένου να ικανοποιηθεί η ακόρεστη ανάγκη του κράτους για χρήματα – πρώτα για να κάνει πόλεμο και μετά για να διαφθείρει τους πολίτες μέσω του κράτους πρόνοιας.

Το αποτέλεσμα, φυσικά, ήταν ατελείωτοι πόλεμοι, διαρκής επέκταση του κράτους πρόνοιας σε ρολο προστατη κρατων αλλων , μη βιώσιμα δημοσιονομικά ελλείμματα και επιταχυνόμενη απαξίωση του νομίσματος.

Η πρόκληση για το δολάριο ξεκίνησε με την υποτίμησή του, η οποία μείωσε την αγοραστική του δύναμη σε χρυσό κατά 98% από το 1971, και επιταχύνθηκε με την εισαγωγή των αποκαλούμενων ρωσικών κυρώσεων με το «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη Δύση και την άρνηση πρόσβασης στη Ρωσία σε το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών σε δολάρια γνωστό ως SWIFT.

Ο Jean-Baptiste Say στην θεωρία του αναδεικνύει το αυταπόδεικτο γεγονός ότι απαιτείται παραγωγή για να απολαμβάνουμε τα οφέλη της κατανάλωσης – ευημερία δεν έρχεται εξ ουρανού…


Εκ πρώτης όψεως, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κάποιος θα πίστευε ότι η παραγωγή είτε δεν απαιτείται για την κατανάλωση είτε ότι υπάρχει κατά κάποιον… μαγικό τρόπο.

Αυτή η θεωρία έδωσε στη πολιτική τάξη της δύσης τη «λευκή κάρτα» για να ξοδεύουν και να…. δημιουργούν «φούσκες» με χρήματα απλα χαρτια που δημιουργήθηκαν από την κεντρική τράπεζα.

Το νέο διεθνές σύστημα διακανονισμού εμπορίου θα απαιτήσει συναλλαγές σε χρυσό.

Τα οφέλη του νέου συστήματος θα γίνουν προφανή σε κάθε κράτος, όχι μόνο στα σημερινά μέλη των BRICS.


Τα πολιτικά οφέλη είναι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει ή να χειραγωγήσει το σύστημα προς όφελος του.

Τα οικονομικά οφέλη είναι ότι οι κρατικές δαπάνες θα ελαχιστοποιηθούν, ώστε οι πόροι να μπορούν να διατεθούν στην παραγωγή και όχι να ταϊζουν την αδηφάγα κρατική μηχανή.

Ένα μέλος μπορεί να επεκτείνει τις εισαγωγές μόνο επεκτείνοντας τις εξαγωγές.
Αυτό ασκεί πίεση στην αγορά στις κυβερνήσεις να μεταρρυθμίσουν τις εσωτερικές τους οικονομίες προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγική τους  ικανότητα.

Η εκτύπωση χρημάτων, οι υπερβολικοί και περιττοί κανονισμοί, η υπερβολική φορολογία και οι υπερβολικές κρατικές δαπάνες δεν βοηθούν σε τίποτα την ικανότητα ενός κράτους να συμμετέχει στο εμπόριο.

Κράτη όπως οι ΗΠΑ που έχουν τεράστιες υποχρεώσεις συνδεδεμένες με την πολιτική τάξη βιομηχανίες που δεν προσθέτουν στην κεφαλαιακή βάση της χώρας ειναι πολυεθνικες και ειναι αλλου ,θα αντιμετωπίσουν θανάσιμο κίνδυνο.

Η κατοχή  και η ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων σε όλο τον κόσμο θα είναι μάλλον παθητικό παρά περιουσιακά στοιχεία.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.