Με απόφαση του Μ.Χρυσοχοϊδη αποπέμφθη ο διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά!!


 


 

Μετά από πλήθος ερευνών και καταγγελιών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε απόψε να αποπέμψει τον Διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά, «Μεταξά», Τουμπεκή Χαράλαμπο.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε παράλληλα με τη συνέχιση της κατεπείγουσας έρευνας που έχει ξεκινήσει για την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το πρωί εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Αθήνας δήλωσε πως σήμερα αναβλήθηκαν προγραμματισμένες χημειοθεραπείες γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα. Πρόσθεσε δε πως τα λεφτά στο ταμείο του φαρμακείου του ογκολογικού νοσοκομείου Μεταξά είναι μόλις 5.000 ευρώ ενώ οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα.

Στις καταγγελίες των εργαζομένων απάντησε με ανακοίνωσή της η διοίκηση της αρμόδιας 2ης ΥΠΕ, υπογραμμίζοντας πως μόνο μία αναβολή θεραπείας σημειώθηκε για «διαδικαστικούς λόγους».

«Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους. Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τις ανεξάρτητες έρευνες και τις σοβαρές καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος είχε αποκαλύψει η ρεπόρτερ της εφημερίδας Έθνος, Δήμητρα Ευθυμιάδου. Σήμερα, λοιπόν, ο διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά» απάντησε με επιστολή του σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται πως την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού έγιναν απ’ ευθείας αναθέσεις, για την αγορά υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς εγκρίσεις ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ο νόμος. Ο Τουμπέκης επί της ουσίας αρνήθηκε τα πάντα και δεν απάντησε στις αποκαλύψεις.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.