Γ. Καββαθάς πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ:"""Καμία αύξηση φόρου μας έλεγε ο Μητσοτάκης κι έχουν ξεκινήσει χορό αυξήσεων των φόρων""


 


 
«Καμία αύξηση φόρου μας έλεγε ο Μητσοτάκης κι έχουν ξεκινήσει χορό αυξήσεων των φόρων»
«Για πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία ανατρέπεται η οικονομική θεωρία που διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, ότι στο επιχειρείν υπάρχουν και ζημίες. “Απαγορεύεται” στον αυτοαπασχολούμενο, στον ελεύθερο επαγγελματία, τον επιστήμονα, να παρουσιάσει ζημία. Το θεωρείτε λογικό;».

Τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο Action24, τονίζοντας πως «ανατρέπεται η διδασκόμενη παγκοσμίως οικονομική θεωρία καθώς απαγορεύεται πρακτικά ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος να παρουσιάσει ζημίες, ενώ παρά την ήδη υπάρχουσα εμπειρία με την καθίζηση δημόσιων εσόδων την περίοδο των μνημονίων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην αύξηση της φορολογίας στην εστίαση».

Αναφερόμενος στις αυριανές κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει περιπαικτικά για «διαδήλωση της γραβάτας» καθώς από το φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη «επηρεάζονται περισσότεροι από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες και έμποροι».

«Το ασφαλέστερο θα ήταν, αν πραγματικά η κυβέρνηση ενδιαφέρεται γι’ αυτή την τάξη, ο πρωθυπουργός να καλέσει την συντονιστική επιτροπή επαγγελματιών και βιοτεχνών, εμπόρων και επιστημόνων. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να συζητήσουμε επί της ουσίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με μέτρα που έχουν να κάνουν με την ουσία του προβλήματος. Όχι με στοχοποίηση και τεκμαρτά εισοδήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις. Γιατί οι αυξήσεις που έρχονται σύμφωνα με τις προβολές που έχει κάνει το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ δείχνουν αύξηση από 70% ως 160% στο φόρο που θα πληρώνεται» σημείωσε.

«Το “κατώφλι” των κερδών είναι τα 10.900 ευρώ και το “ταβάνι” τα 50.000 ευρώ» εξήγησε. «Αν μια επιχείρηση πληρώνει έναν εργαζόμενο υψηλά αμειβόμενο λόγω της ειδικότητάς του, π.χ. 1.800-2.000 ευρώ μισθό, αμέσως φτάνουμε στα 25.000-28.000 κέρδος για τον επιχειρηματία».

Θύμισε δε ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο την τελευταία 10ετία είναι 10 δισ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο εξάμηνο φέτος στον e-efka είναι 660 εκατ. ευρώ. Από χόμπι δεν πληρώνουν», όπως σχολίασε με καυστικό ύφος.

Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε και στην επιστροφή του ΦΠΑ στο 24% από την οποία επηρεάζονται τα μη αλκοολούχα ποτά και τα ροφήματα πλην του καφέ. «Είναι σαφές ότι θα φέρει αύξηση στις τιμές, η εστίαση έχει τα τελευταία δύο χρόνια μεσοσταθμική αύξηση λειτουργικού κόστους 44% και στην κατανάλωση δεν έχει περάσει πάνω από 10%-15%, είναι βέβαιο ότι δεν αντέχει καμία απορρόφηση από την πλευρά των επιχειρήσεων».

«Το γαϊτανάκι των αυξήσεων δεν το έχει στα χέρια του ο επαγγελματίας, το έχει η κυβέρνηση», σχολίασε, θυμίζοντας ότι «όταν η εστίαση στο σύνολό της “μεταφέρθηκε” από το 13% στο 23% με το Μεσοπρόθεσμο του 2011, είχαν γράψει στον προϋπολογισμό ότι θα εισπράξουν 1 δισ. ευρώ, εισέπραξαν 160 εκατομμύρια».

«Ειδικά σήμερα που έχουμε ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα για τον καταναλωτή και τις επιχειρήσεις, στο κόστος προϊόντων και πρώτων υλών, είναι παράλογο να προχωρούμε σε αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ», τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.