Το μεγάλο φιάσκο του «Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Πληρώσαμε 80% πιο ακριβά τους ηλιακούς – Νέες αποκαλύψεις


Το μεγάλο φιάσκο του «Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Πληρώσαμε 80% πιο ακριβά τους ηλιακούς – Νέες αποκαλύψεις

 από ΑΘΗΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αλλάζω θερμοσίφωνα: «Ευκαιρία» για τσιμπημένες τιμές λόγω του προγράμματος. Έρευνα αποκαλύπτει την παγίδα του ηλιακού με voucher επιδότησης. Όλα τα στοιχεία στο xristika.gr.

Ήταν ένα από το πλέον δημοφιλή προγράμματα της κυβέρνησης, όπως ακριβώς και το «Σπίτι μου» που έδωσε φτηνά δάνεια σε νέους για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Το πρόγραμμα αντικατάστασης όμως για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες έδωσε… ρεσιτάλ.

Αρχικά είχε αδιανόητη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να περάσουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, χωρίς την ευκαιρία να αλλάξουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που καίει πάρα πολύ ρεύμα.

Αυτή τη φορά, μία νέα έρευνα, λίγο αφότου έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αποκαλύπτει ότι οι καταναλωτές «χρυσοπλήρωσαν» τους θερμοσίφωνες, αφού είχαν αύξηση μέχρι και σχεδόν 80% σε λίγους μήνες!

Και όλα αυτά, εξαιτίας του voucher με το οποίο οι δικαιούχοι μπορούσαν να αγοράσουν ηλιακό με έκπτωση ακόμα και 900 ευρώ. Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι επιχειρηματίες είχαν προλάβει να αυξήσουν τις τιμές.

Σημειώνεται πάντως ότι η έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος αφορά μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πιο αναλυτικά, η δειγματοληπτική έρευνα σε δείγμα 60 προϊόντων και 56 διαφορετικών ηλεκτρονικών καταστημάτων με σκοπό να διαπιστωθεί εάν μετά την έναρξη της επιδότησης των ηλιακών θερμοσιφώνων εντοπίζονται αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα επιλέχθηκαν τυχαία.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα είναι τα εξής:

Στις 10 Μαΐου 2023 αύξηση 50%
Στις 18 Οκτωβρίου 2023 αύξηση 61,66%
Η πιο υψηλή αύξηση αγγίζει το 78,81% και η πιο χαμηλή το 1,94%
xristika.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.