BIC ΒΙΟΛΕΞ Μ.Α.Ε.Μια εταιρία που οι αυξήσεις στην ενέργεια της κόστισαν και στην παραγωγή!


 

 




Οι αυξήσεις στην ενέργεια έχει επηρεάσει το κόστος παραγωγής της BIC ΒΙΟΛΕΞ Μ.Α.Ε.

Η εταιρεία  αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις της για την χρήση 2022 που αναρτήθηκαν στο ΓΕΜΗ πως το εν λόγω κόστος φέτος βάσει εκτιμήσεων θα παρουσιάσει αύξηση 133%.

Στα  αποτελέσματα του 2022  η εταιρεία πραγματοποίησε ζημιές προ φόρων ύψους 21,8 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με την χρήση του 2021 όταν τα καθαρά κέρδη της χρήσης ανήλθαν σε 37, 2 εκατ. ευρώ.

Το 2022 ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε κατά 13,43% από τα 210,3 εκατ. ευρώ του 2021 στα 182,1 εκατ. ευρώ.

Αιτία, οι πωλήσεις στην αγορά του εξωτερικού που ανήλθαν σε 162,8 εκατ. ευρώ από 191,45 εκατ. ευρώ το 2021, γνωρίζοντας κάμψη -14,96%.

Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά το 2022 σημείωσαν μικρή αύξηση κατά περίπου 2,1% σε σχέσημε το 2021 και ανήλθαν σε 19,3 εκατ..

Η αύξηση αυτή προήλθε από όλες σχεδόν τις κατηγορίες προϊόντων και εμπορευμάτων που διακινεί η εταιρεία στην Ελλάδα αλλά φυσικά πρόκειται για πωλήσεις που κυμαίνονται περί το 10,5% του συνολικού τζίρου της Bic Βίολεξ.

Η εταιρεία επένδυσε το έτος 2022 για πάγιο εξοπλισμό 28εκ. Ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος μηχανολογικό εξοπλισμό για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, την παραγωγή νέων προϊόντων, τη βελτίωση της διαδικασίας παραγωγής και την απόκτηση νέας τεχνολογίας.

Οι Δαπάνες Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας για το έτος 2023 προβλέπονταν να φθάσουν περίπου στα 15 εκατ. Ευρώ. Τα Ερευνητικά Έργα ήταν: α. Ανάπτυξη Λεπίδας, β. Ανάπτυξη Μηχανών, γ. Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, δ. Διεργασίες Πλαστικών και Βιομηχανοποίηση.

 pointmedia.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.