Αντιπροσωπεία ΤΕΕ: “Μετά το φορολογικό φέρνουν την εγγραφή των αποφοίτων κολεγίων;”


Αντιπροσωπεία ΤΕΕ: “Μετά το φορολογικό φέρνουν την εγγραφή των αποφοίτων κολεγίων;”

Ανακοίνωση από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Αντιπροσωπεία ΤΕΕ με βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης το φορολογικό και τα ζητήματα παιδείας. 

Στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ παρουσιάστηκε προφορικά από την κ. Μοροπούλου, μέλος της ΔΕ, εισήγηση-πρόταση προς την Αντιπροσωπεία με τελικό σκοπό να ενταχθούν οι απόφοιτοι των κολεγίων στο ΤΕΕ. 

Με την πρόταση αυτή φάνηκε να συντάσσονται ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και οι παρατάξεις που συγκροτούν την πλειοψηφία στη Διοικούσα Επιτροπή, με το επιχείρημα ότι το νομικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό και δεν επιτρέπει άλλη κωλυσιεργία.

Υπενθυμίζουμε την σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ το Δεκέμβριο του 2020 σύμφωνα με την οποία δηλώσαμε ότι το ΤΕΕ δε θα εγγράψει αποφοίτους κολεγίων. 

Το ΤΕΕ διαχρονικά στηρίζει ολόπλευρα το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι ΤΕΙ εξακολουθούν να παραμένουν σε ομηρεία χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και ότι η παρούσα κυβέρνηση εχθρεύεται το δημόσιο πανεπιστήμιο, καλούμε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και την κ. Μοροπούλου να αποσύρουν κάθε σκέψη για αναγνώριση των αποφοίτων κολεγίων σαν μηχανικών.

Η πρόταση δε αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν την αναμενόμενη κατάθεση από την κυβέρνηση νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια που δημιουργεί έτοιμη πελατεία για τα κολλέγια!

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ καλεί την Αντιπροσωπεία ΤΕΕ να επαναβεβαιώσει την απόφαση του 2020, να ζητήσει από την κυβέρνηση την αλλαγή του Νομικού πλαισίου και να υιοθετήσει αγωνιστικό πλαίσιο δράσης στην κατεύθυνση αυτή.

 Είναι η στιγμή της κρίσης για τον Πρόεδρο και την ομάδα του:
 με τον κυβερνητισμό ή με το επάγγελμα του Μηχανικού;

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.