ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟ DOCUMENTO ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΞΙΜΟΥ


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟ DOCUMENTO ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΞΙΜΟΥ

Κώστας Βαξεβάνης

Σε ένα κράτος που λειτουργεί με όρους Μαφίας και όχι με κανόνες Δικαίου, οι θεσμοί γίνονται εργαλείο και όπλο του παρακράτους. Και φυσικά η δημοσιογραφία που αποκαλύπτει την αλήθεια και απειλεί τα καρτέλ της διαφθοράς, είναι εχθρός.

 Τι εχθρός;
 Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι εγκληματίες.

Ένα χρόνο ακριβώς πριν, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, από τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είχε ζητήσει για όσους δημοσιογράφους δεν του είναι αρεστοί, να ξεκινήσουν οικονομικοί έλεγχοι ως μέτρο για να συνετιστούν. 

Ο θεματοφύλακας της Δικαιοσύνης, ομολογούσε ότι υπάρχει διάθεση (και σήμερα πλέον αποδεικνύεται και  σχεδιασμός) να χρησιμοποιηθούν οι θεσμοί του κράτους, όχι για να χτυπηθεί η διαφθορά αλλά για να απειληθούν και να τιμωρηθούν οι δημοσιογράφοι.

Η νέα ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε με «καταγγελίες» για το Documento, στις 9 Νοεμβρίου, είχε σκοπό να αποτρέψει την παραγραφή του αντικειμένου του φορολογικού ελέγχου που έληγε τον Δεκέμβριο του 2023.

 Έτσι ξεκίνησε έλεγχος από νέο συνεργείο, το οποίο μέσα σε πέντε μέρες, υποτίθεται ερεύνησε και καταλόγισε στο Documento 435.000 ευρώ.

 Δηλαδή το Documento πρέπει να καταβάλει αυτές τις 435.000 ευρώ.

Υπάρχει πραγματικά κάποιο εύρημα; Μήπως άνομες συναλλαγές; Φυσικά και όχι.

 Για κακή τους τύχη τα έσοδα του Documento είναι έσοδα από διαφήμιση μεγάλων Ομίλων και πωλήσεις της εφημερίδας. Τα δε έξοδα αφορούν μισθοδοσία και εκτυπώσεις στον Όμιλο Καθημερινή.
 Όλα καταγεγραμμένα και τιμολογημένα.

Πού «βρήκαν» λοιπόν το «πρόβλημα»; Το καρτέλ έκανε το πρωτοφανές. Γνωμάτευσε ότι επειδή το Documento δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις, αυτό κατά την αυθαίρετη κρίση τους σημαίνει ότι στην πραγματικότητα οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό γιατί τα άλλα τα δίνουν όπως υπονοούν μαύρα! 

Ποια όμως είναι τα τιμολόγια διαφημίσεων που δόθηκαν με μεγάλες εκπτώσεις και άρα κατά το καρτέλ μπορεί να σηματοδοτεί ότι δόθηκε χρήμα κάτω από το τραπέζι; Πρόκειται για διαφημίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, ΕΣΠΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και όλοι οι μεγάλοι πελάτες της πιάτσας. 

Δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και τα Υπουργεία και φυσικά ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της ΤτΕ, έδιναν χρήμα κάτω από το τραπέζι στο Documento επειδή ως νέα εφημερίδα το 2017, έκανε μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές της διαφήμισης.

 Ανάμεσα στους κατά τη μαφία διακινητές μαύρου χρήματος είναι και η ΕΣΗΕΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ, τα δημοσιογραφικά όργανα δηλαδή, τα οποία έβαλαν διαφήμιση στο Documento για απεργίες, φυσικά με μεγάλη έκπτωση.

 Δηλαδή με δύο λόγια η ΑΑΔΕ προσάπτει όχι στο Documento αλλά στους μεγάλους παίκτες της αγοράς αλλά και τις κρατικές εταιρείες ότι καταχωρούν στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια διαφήμισης ως προς το ύψος της συναλλαγής αποκρύπτοντας τα πραγματικά ποσά που πληρώνουν στο documento για διαφήμιση! 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.