Άλμα για τα μέταλλα μετά τις αποφάσεις Fed-EKT - Πάνω από τα $2.000 και πάλι ο χρυσός, ράλι 11% για το παλλάδιο


 

 




Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων την Πέμπτη, με τον χρυσό να επιστρέφει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων και το παλλάδιο να καταγράφει "άλμα”, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θετικά τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής αρκετών μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι σήμερα τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκιά τους, ακολουθώντας την αντίστοιχη απόφαση της Federal Reserve, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, εχθές, ως απόρροια της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού.

Βασικός καταλύτης της σημερινής ανόδου είναι βέβαια η απόφαση της Fed, που έδωσε επίσης "σήμα” για τρεις μειώσεις των επιτοκίων το 2024, καθώς οδήγησε σε διολίσθηση το δολάριο, εξέλιξη που αύξησε την ελκυστικότητα των πολύτιμων μετάλλων. Εν τω μεταξύ, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία, και κυρίως τις οικονομίες της Ευρώπης και της Κίνας, έχουν ενισχύσει το τελευταίο διάστημα τον χαρακτήρα του χρυσού ως "ασφαλές καταφύγιο”.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού, μετά την επιφυλακτικότητα των τελευταίων ημερών, επέστρεψε σήμερα πάνω από το σημαντικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων η ουγγιά, με το συμβόλαιο παράδοσης του επόμενου μήνα να γράφει κέρδη 3,12% και να κινείται στα 2.059,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίστοιχα κέρδη καταγράφει και το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου, που ενισχύεται κατά 2,85% στα 2.054,25 δολάρια η ουγγιά.

Παρά το σημερινό "άλμα” η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει χαμηλότερα από την πρόσφατη κορυφή του, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων από τη Fed.

Ράλι καταγράφει και η τιμή για το παλλάδιο, με το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου να εκτινάσσεται 11% υψηλότερα, στα 1.075,75 δολάρια η ουγγιά.

Ισχυρά κέρδη σημειώνει επίσης το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να ενισχύεται κατά 6,37% στα 24,380 δολάρια η ουγγιά, όπως και η πλατίνα, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου να κινείται 4,66% υψηλότερα στα 965,05 δολάρια η ουγγιά.

Μικρότερη άνοδο καταγράφουν οι τιμές του χαλκού, με το συμβόλαιο Μαρτίου να ενισχύεται κατά 2,91% στα 3,8982 δολάρια η λίβρα, με τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγής του μετάλλου, να περιορίζει την άνοδο του μετάλλου.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.