Συμφωμία με νόημα της Αιθιοπίας με το μη διεθνές αναγνωρισμένο κράτος της Σομαλιλάνδης για χρήση του λιμανιού της Μπερμπέρα στην Ερυθρά Θάλασσα!

 

 Η περίκλειστη Αιθιοπία υπέγραψε μια αρχική συμφωνία με την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλιλάνδης της Σομαλίας τη Δευτέρα για να χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Μπερμπέρα στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Άμπιι Αχμέντ.
Η χώρα του Κέρας της Αφρικής βασίζεται επί του παρόντος στο γειτονικό Τζιμπουτί για το μεγαλύτερο μέρος του θαλάσσιου εμπορίου της.
«Αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί με τους αδελφούς μας από τη Σομαλιλάνδη και ένα Μνημόνιο Συναντίληψης έχει υπογραφεί σήμερα», είπε ο Άμπιι στην τελετή υπογραφής με τον Πρόεδρο της Σομαλιλάνδης Μούσε Μπιχί Άμπντι στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.
Το Μνημόνιο Συνεννόησης ανοίγει τον δρόμο για να επιτραπεί στην Αιθιοπία να έχει εμπορικές θαλάσσιες επιχειρήσεις στην περιοχή δίνοντάς της πρόσβαση σε μια μισθωμένη στρατιωτική βάση στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Άμπιι , Ρεντγουάν Χουσιέν.
Η Σομαλιλάνδη θα λάβει σε αντάλλαγμα μερίδιο της κρατικής Ethiopian Airlines, είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Σομαλιλάνδη δεν έχει κερδίσει ευρεία διεθνή αναγνώριση παρά τη διακήρυξη αυτονομίας από τη Σομαλία το 1991. Η Σομαλία λέει ότι η Σομαλιλάνδη είναι μέρος της επικράτειάς της.
Το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης SONNA της Σομαλίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι μετά από προσπάθειες διαμεσολάβησης υπό την ηγεσία του Τζιμπουτί, η Σομαλία και η Σομαλιλάνδη συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες με στόχο την επίλυση των διαφορών τους.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.