Από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία οι νεκροί ανέρχονται σε τέσσερις εως τώρα


 Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιφέρεια Ισικάουα μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών που έπληξε σήμερα την Ιαπωνία, μετέδωσε το Kyodo News επικαλούμενο την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας της Ισικάουα.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:10 μ.μ. τοπική ώρα περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Anamizu στο νομό Ishikawa, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα σε πολλές περιοχές υπήρξαν αρκετές προειδοποιήσεις για τσουνάμι. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πόλεις, Γουατζίμα και Ταγιάμ. Μάλιστα οι αξιωαμτούχοι προειδοποίησαν τους σεισμόπληκτους να απομακρυνθούν σε υψηλότερα σημεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν «κάθε αναγκαία βοήθεια» στην Ιαπωνία μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν σήμερα την χώρα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
«Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με τους Ιάπωνες αξιωματούχους και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στον ιαπωνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζο Μπάιντεν υπενθυμίζοντας ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι «στενοί σύμμαχοι».
Δεκάδες μετασεισμοί ταρακουνούν την κεντρική Ιαπωνία ενώ οι ιαπωνικές αρχές υποβάθμισαν τον βαθμό προειδοποίησης για "μεγάλο τσουνάμι" για την περιοχή Νότο στη νομαρχία Ισικάουα, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα   από την πλευρά της Θάλασσας της Ιαπωνίας στο νησί Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.