Το Πανεπιστήμιο Πατρών με ανακοίνωση του αναφέρει πως οι Σχολές θα αποφασίσουν για τις εξ αποστάσεως εξεταστικές!!Καθηγητής του Πανεπιστημίου, αποδομεί τις διαδικτυακές εξετάσεις!!




Το Πανεπιστήμιο Πατρών παίρνει θέση για το ζήτημα των τηλεξετάσεων λόγω καταλήψεων και κατόπιν συνεδρίασης της Συγκλήτου ανακοίνωσε ότι διαπιστώνει "έκτακτες συνθήκες" σε 10 από 31 Τμήματα για τις οποίες θα μεριμνήσουν οι Κοσμητείες, στο πλαίσιο του εσωτερικού κανονισμού.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου υπενθυμίζει το αυτοδιοίκητο και τονίζει ότι έκτακτες συνθήκες υφίστανται σε 10 από τα 31 Τμήματα οπότε εκείνα θα καθορίσουν αν και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως εξεταστικής με την τήρηση του αδιάβλητου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου στις 31/01/2024, υλοποιεί τον Εσωτερικό του Κανονισμό, ο οποίος προβλέπει δυνητικά ειδικές μέριμνες για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών. Οι έκτακτες αυτές συνθήκες διαπιστώνονται σε 10 από τα 31 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα 02/02/2024. Στο πλαίσιο αυτό, με μέριμνα των Κοσμητειών, τα Τμήματα δύνανται να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε Τμήματος και διασφαλίζοντας το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Άρχισαν τα όργανα για τις τηλεξετάσεις με φόντο το αδιάβλητο

Ο προβληματισμός για το αδιάβλητο της διαδικασίας δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά στους καθηγητές για το αν πρέπει να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Ενδεικτικό του σκεπτικισμού των διδασκόντων είναι η απόφαση του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "Το Χημικό του ΕΚΠΑ αδυνατεί να διεξαγάγει με ασφαλή και αδιάβλητο τρόπο εξετάσεις εξ αποστάσεως. Οι παρούσες συνθήκες δεν εξασφαλίζουν έλλειψη διαβλητότητας σε υψηλό βαθμό και δεν μπορούν να συντονιστούν οι εξετάσεις χωρίς την φυσική παρουσία των μελών ΔΕΠ στο Τμήμα . Η Συνέλευση του Τμήματος Χημείας λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα καθώς και τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας αυτού, δηλώνει ότι αδυνατεί να διεξαγάγει με ασφαλή και αδιάβλητο τρόπο εξετάσεις εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε εξ αποστάσεως εξετάσεις υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δια τους παρακάτω δύο λόγους:

1. Οι παρούσες συνθήκες δεν εξασφαλίζουν έλλειψη διαβλητότητας σε υψηλό βαθμό

2. Δεν μπορούν να συντονιστούν οι εξετάσεις χωρίς την φυσική παρουσία των μελών ΔΕΠ στο Τμήμα Χημείας.

Τα τεχνικά ατομικά μέσα (π.χ. μικρής ταχύτητας οικιακό διαδίκτυο) που διαθέτουν δεν είναι επαρκή για την ομαλή διεξαγωγή των εξ αποστάσεων εξετάσεων."

Καθηγητής Πολυτεχνείου αποδομεί τις ψηφιακές εξεταστικές με ένα... απλό πείραμα και το ChatGPT

Μάλιστα, ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας θέλοντας να αποδείξει εμπράκτως πόσο πόσο διαβλητές είναι οι εξετάσεις εξ αποστάσεως έκανε ένα πείραμα που καταδεικνύει όλα τα τρωτά αυτής της εξέτασης με την βοήθεια της..τεχνητής νοημοσύνη.

«Με προσπάθεια λίγων λεπτών ο φοιτητής παίρνει 9 ή 10»

Το πείραμα που κοινοποίησε με ανάρτησή του ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας αποδεικνύει πόσο ανούσια θα ήταν η εξέταση των φοιτητών εξ αποστάσεων - με δεδομένη πλέον την ευρεία χρήση του ψηφιακού εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

«Έστησα δύο εικονικές δικτυακές πανεπιστημιακές εξετάσεις με την τεχνητή νοημοσύνη στο ChatGPT. Το μηχάνημα πέρασε και τις δύο», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Απασχόληση μόλις μισής ώρας, δίνοντας στο ChatGPT για δύο μαθήματα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. «θέματα» και σε 5’’ οι απαντήσεις. Θα τις δείτε πιο κάτω. Αν γνωρίζετε αρχιτεκτονική και πολεοδομία βαθμολογήστε. Σίγουρα προβιβάσιμοι βαθμοί προς το «Πολύ Καλά» δηλαδή 7-8. Με προσπάθεια λίγων λεπτών ακόμη μπορεί να πετύχει το “Άριστα» δηλαδή 9 ή 10.

Σε ερωτήσεις κρίσεως, το ChatGPT γράφει σίγουρα «Άριστα». Πέτυχε επίσης η δοκιμή σε ερώτηση σύγκρισης αρχιτεκτονικών ρευμάτων του 20ου αιώνα. Φαίνεται ότι γραπτές δικτυακές εξετάσεις σε θεωρητικά μαθήματα είναι αδύνατον να υπάρξουν. Η άγνοια του Υπουργείου Παιδείας είναι πρωτοφανής.

Όπως τονίζει, «ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, για το αν οι φοιτητικές καταλήψεις είναι νόμιμες ή παράνομες, κάποιος πρέπει να ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας ότι οι δικτυακές εξετάσεις πλέον είναι διαβλητές».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.