Σέριφος: Κάηκαν σπίτια από το πύρινο μέτωπο των 15 χιλιομέτρων Η ΦΩΤΙΑ ΕΣΒΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σέριφος: Κάηκαν σπίτια από το πύρινο μέτωπο των 15 χιλιομέτρων Η ΦΩΤΙΑ ΕΣΒΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ 

Σε εξέλιξη παραμένει, έως και αυτή την ώρα, η μεγάλη φωτιά στη Σέριφο, σε ένα πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων. Ωστόσο η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, όπως ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, οι φλόγες έφθασαν στη θάλασσα για να σβήσουν, ενώ κάηκαν σπίτια, εξοχικά, αποθήκες και εκκλησίες. Σημείωσε, επίσης, ότι βοήθησε στην πορεία της κατάσβεσης και το γεγονός ότι ο άνεμος έπνεε προς τα καμένα και δεν υπήρξε περαιτέρω εξάπλωση.

Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να παραμένει σε επιφυλακή στο νησί της Σερίφου, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων, δεδομένου ότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν μέσα στην ημέρα. Το κυρίως μέτωπο της φωτιάς είναι προς το Καλό Αμπέλι και το Λιβάδι, χωρίς να απειλούνται οικισμοί, αν και σύμφωνα με μαρτυρίες, οι φλόγες πέρασαν μέσα από διάσπαρτες κατοικίες.

Όπως ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού, η φωτιά σε αρκετά σημεία έσβησε όταν έφτασε στη θάλασσα, ενώ σημείωσε ότι βοήθησε στην πορεία της κατάσβεσης και το γεγονός ότι ο άνεμος έπνεε προς τα καμένα και δεν υπήρξε περαιτέρω εξάπλωση.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.