Ο πρόεδρος της Βολιβίας πήγε Μόσχα, χαιρέτισε τον Πούτιν και του προέκυψε απόπειρα πραξικοπήματος


Ο πρόεδρος της Βολιβίας πήγε Μόσχα, χαιρέτισε τον Πούτιν και του προέκυψε απόπειρα πραξικοπήματος

Ο  πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε , στις 6 Ιουνίου ήταν στη Μόσχα και συναντούσε τον Β.Πούτιν. Τρεις εβδομάδες μετά του προέκυψε απόπειρα πραξικοπήματος! Μπορεί να είναι και σύμπτωση

Την απόπειρα πραξικοπήματος την αντιμετώπισαν χιλιάδες πολιτών που βγήκαν στους δρόμους υπερασπιζόμενοι την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Βολιβίας αποπέμφθηκε και συνελήφθη χθες, Τετάρτη, αφού συγκέντρωσε άνδρες και άρματα μάχης μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Λα Πας ισχυριζόμενος ότι επιθυμεί να «αναδιαρθρώσει τη δημοκρατία», με τον Βολιβιανό πρόεδρο Λουίς Άρσε να καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Σουνίγα συνελήφθη την ώρα που μιλούσε στους δημοσιογράφους έξω από στρατώνα στη Λα Πάς, αφού είχε αποσυρθεί μαζί με τα στρατεύματά του από την πλατεία Μουρίγιο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, την οποία είχαν καταλάβει για ώρες.

«Είστε υπό κράτηση, στρατηγέ μου!», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τζόνι Αγκιλέρα συνοδευόμενος από αστυνομικούς, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο στρατηγός οδηγήθηκε στην έδρα ειδικής μονάδας της αστυνομίας για να ανακριθεί από την εισαγγελία, η οποία τον κατηγορεί για τρομοκρατία και ένοπλη εξέγερση.

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.