Ομολόγησε, ζήτησε συγγνώμη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας



Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας στον οποίο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του μετά την απολογία του καθώς  είπε ότι «ζητάω συγγνώμη από όλους, από τη Σοφία και τις κόρες μου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια.  Δεν έχω υπάρξει βίαιος ξανά στο παρελθόν». 

Παρόλα αυτά υπάρχει η πληροφορία ότι και η πρώτη, πρώην πλέον σύζυγός του, είχε καταθέσει μήνυση το 2017 ακριβώς για το ίδιο αδίκημα και μετά το πήρε πίσω.. Γιατί άραγε;

Λίγη ώρ αργότερα η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να μην προφυλακιστεί ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα το περασμένο Σάββατο (15/06/2024) ο οποίος και αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα που έβλεπε μπροστά του χτυπημένη δεν έπεσε από σκάλες όπως υποστήριξε αρχικά το ζευγάρι και κάλεσε τις αρχές.

Σε ένα χρόνο από τώρα που θα βρίσκεται ο γιατρός;

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.