Ο γολγοθάς των αγροτών με τις αποζημιώσεις



Υπάρχουν οικογένειες δεν έχουν να φάνε, κάποιοι ''τυχεροί'' έχουν τα παιδιά τους που τους βοηθούν. Τους ρώτησε κανείς αν το θέλουν; Αν ντρέπονται; Οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια και το κράτος με τις αποφάσεις και τις υποχρεώσεις που τους φόρτωσε τους την πήρε κι αυτήν...

Έχουν μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες αλλά τα χρήματα δε φτάνουν γιατί αν πάθουν μια ζημιά ο ΕΛΓΑ κάνει την πάπια και οι άνθρωποι βαζουν από την τσέπη τους.

Παντού άνθρωποι λυπημένοι και αβοήθητοι.

Στο Δαμάσι Τυρνάβου τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Εδώ και 4 χρόνια οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν.

Το 2021 έγινε ο σεισμός και ακολούθησε η παγωνιά. Καταστροφή... Αποζημίωση και για το σεισμό και για την παγωνιά, πήραν μόνο όσοι είχαν μέσο και όχι οι άνθρωποι που πραγματικά είχαν ανάγκη. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως αυτά δε συμβαίνουν μόνο εκεί αλλά παντού!

Ο τότε δήμαρχος της περιοχής ήταν του κυβερνώντος κόμματος κι έδωσε στους ψηφοφόρους μόνο και όχι σε όλους τους κατοίκους κι ας είχαν ανάγκη.

Οι αμπελώνες προσβληθήκαν από περονόσπορο, πάλι τα χρήματα ελάχιστα αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά. Οι επιτήδειοι έχουν γίνει πλούσιοι από τον ΕΛΓΑ!

Οι πραγματικοί αγρότες δεν περιμένουν να βγάλουν χρήματα από τις ζημιές, δεν τους συμφέρει, αλλά από την παραγωγή τους. Τα κομματόσκυλα και τα κοπρόσκυλα τα βγάζουν από τον ΕΛΓΑ.

ΕΛΓΑ πληρώνουν όλοι. Αποζημίωση όμως παίρνουν κυρίως τα δικά τους παιδιά. Οι άνθρωποι φωνάζουν, διαμαρτύρονται αλλά ποιος να τους ακούσει;

Η κυβέρνηση πάντα απούσα...

Αμα δουν ευκαιρία για διαφήμιση πρώτοι πρώτοι πάνε.

 Μετά το σεισμό έφτιαξαν σχολείο στο άψε σβήσε οι ''κουμπάροι'' κι ο πρωθυπουργός έτρεξε να φωτογραφηθεί και να πει τι καλά που τα έφτιαξαν όλα!

 Έκτοτε ούτε στο χάρτη δεν ξαναείδε το Δαμάσι. Αν οι άνθρωποι ζουν ή πέθαναν δε νοιάστηκε κανείς...

Όλα τα σπίτια έπαθαν ζημιές αλλά λεφτά για αποκατάσταση πήραν λίγοι κι εκλεκτοί..

Για την ίδια ζημιά ο ένας να παίρνει αποζημίωση 80% κι ο άλλος 25%!!!

Ο πρωτογενής τομέας πεθαίνει οι άνθρωποι αφήνουν σιγά σιγά τη γη και κάνουν άλλες δουλειές για να μπορέσουν να ζήσουν.

Δανείζονται από οινοποιεία και συνεταιρισμούς πράγμα πολύ επικίνδυνο γιατί το επιτελικό κράτος θα τα ιδιωτικοποιήσει αργά ή γρήγορα και τότε θα αναζητηθούν τα ''χρέη ''από τους νέους ''ιδιώτες'' ιδιοκτήτες κι αν δεν τα πάρουν τότε η γη των ανθρώπων θα περάσει στα χέρια τους. Γι αυτούς η λέξη ανθρωπιά είναι άγνωστη...

 Φέτος έχει ακαρπία τι θα απογίνουν οι αγρότες μας;

 Ο ΕΛΓΑ πάλι δε θα πληρώσει τις ζημιές...

Ο αγροτικός κόσμος είναι σε απόγνωση...

ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ. 

ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΗ ΓΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΟΥΤΕ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ.





Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.