Η Ελλάδα σώθηκε από το παγκόσμιο ψηφιακό «μπλακ άουτ»... ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ


Η Ελλάδα σώθηκε από το παγκόσμιο ψηφιακό «μπλακ άουτ»... ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα σώθηκε από το παγκόσμιο ψηφιακό «μπλακ άουτ» επειδή η επίμαχη αναβάθμιση των συστημάτων είχε προγραμματιστεί για αργότερα. Τη διευκρίνηση έκανε ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εξήγησε ότι τα διεθνή συστήματα κόλλησαν σε μία «ατέλειωτη λούπα».

Τι είναι η «μπλε οθόνη θανάτου»

Χιλιάδες μηχανήματα Windows αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μπλε οθόνη θανάτου (BSOD) κατά την εκκίνηση, επηρεάζοντας τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, τηλεοπτικούς σταθμούς, σούπερ μάρκετ και πολλές άλλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Μια ελαττωματική ενημέρωση από τον πάροχο κυβερνοασφάλειας CrowdStrike χτυπά τους υπολογιστές και τους διακομιστές -όπως γράφει το The Verge- που επηρεάζονται εκτός σύνδεσης, αναγκάζοντάς τους χρήστες να κάνουν επανεκκίνηση. Το CrowdStrike χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως για τη διαχείριση της ασφάλειας υπολογιστών και διακομιστών με Windows.

Ο συναγερμός ξεκίνησε σε Αυστραλιανές τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες και τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς χιλιάδες μηχανήματα άρχισαν να βγαίνουν εκτός σύνδεσης. Τα θέματα πλέον εξαπλώνονται, καθώς οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ευρώπη ξεκινούν αλυσιδωτά να επηρεάζονται.

Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Sky News δεν ήταν σε θέση να μεταδίδει τα πρωινά δελτία ειδήσεων του για ώρες σήμερα το πρωί και έδειξε ένα μήνυμα ζητώντας συγγνώμη για «τη διακοπή αυτής της εκπομπής». Η Ryanair, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, λέει επίσης ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πληροφορικής «τρίτου μέρους», το οποίο επηρεάζει τις αναχωρήσεις πτήσεων.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.