Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Πετριές το νέο μέτωπο εχει κατεύθυνση τσον κάμπο του Δύστου


Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Πετριές το  νέο μέτωπο  εχει κατεύθυνση τσον κάμπο του Δύστου

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 29/7 στην Εύβοια, κοντά στην περιοχή της Κύμης. Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα του 112 ενώ εκκενώνονται οι Πετριές και άλλοι μικρότεροι οικισμοί, καθώς υπάρχει κίνδυνος για σπίτια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στο χωριά Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση. Επίσης η φωτιά έχει πάρει επικίνδυνες προεκτάσεις, καθώς ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο, με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ επιχειρούν και 14 εναέρια μέσα.

H αστυνομία έχει κλείσει δρόμους στην περιοχή. Ένας από τους δρόμους που έκλεισε, είναι η επαρχιακή οδός Λεπούρων – Καρύστου, που συνδέει την κεντρική με τη νότια Εύβοια. Πέρα από την ασφάλεια των πολιτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πυροσβεστικών οχημάτων, ο δρόμος αυτός έκλεισε και για να μπορέσει η πυροσβεστική να τον χρησιμοποιήσει για να ανακόψει την πορεία της φωτιάς.

Την τελευταία ώρα, κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτιά πριν αυτή μπει μέσα στον κάμπο. Με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά επεκταθεί, αφού δυστυχώς έχει ήδη μπει στον κάμπο του Δύστου, καθώς σε μια τέτοια εξέλιξη το έργο της κατάσβεσης θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Έχουν εκδοθεί μηνύματα του 112 για εκκένωση περιοχών για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.