Ηλεία: Αστυνομικοί εντόπισαν σε σπίτι νεκρού οπλοστάσιο και εκρηκτικά ίσα με 100 κιλά TNT



Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο για να σφραγίσουν προσωρινά την οικία του 73χρονου στην Ηλεία.

Εκρηκτικές ύλες που ισούνται με 100 κιλά TNT, όπλα και εκατοντάδες πυρομαχικά, εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι ενός 73χρονου στη δημοτική κοινότητα Περιστερίου, στην Ηλεία, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο για να σφραγίσουν προσωρινά την οικία του 73χρονου και έμειναν εμβρόντητοι από το οπλοστάσιο που αντίκρισαν.

Οι αρχές εκτιμούν πως ο 73χρονος ήταν συλλέκτης πολεμικού υλικού, μεγάλο μέρος του οποίου φέρεται να είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Μεταξύ των ανευρεθέντων όπλων, τα οποία φαίνεται πως είναι όλα λειτουργικά, υπήρχαν και δύο παλαιά πολεμικά τυφέκια, που χρονολογούνται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το patrisnews, στο σπίτι του 73χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 305 κιλά πυρίτιδας, 7 κυνηγετικά όπλα, τμήματα παλαιού αυτόματου πυροβόλου όπλου με πέντε γεμιστήρες, 235 κυνηγετικά φυσίγγια και 65 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Η ποσότητα εκρηκτικών που εντοπίστηκε ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε τους αστυνομικούς να πραγματοποιήσουν την έρευνα παρουσία ανδρών του αρμόδιου Πυροτεχνουργού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Πατρών.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.



Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.