Τα νοσοκομειακά ασφάλιστρα, οι ασφαλιστικές εταιρείες και ο ρόλος του fund CVC γνωστού και αγαπημένου – στο Μέγαρο Μαξίμου





Tα νοσοκομειακά ασφάλιστρα

Επί παραδείγματι μία από τις κατηγορίες των υπηρεσιών που επιβάρυναν τον πληθωρισμό είναι τα ασφάλιστρα ζωής. Τα οποία αυξήθηκαν κατά 14%(!) σε ένα χρόνο. Αν αυτό συνέβαινε σε κάποιο καταναλωτικό προϊόν, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος θα είχε … κηρύξει πόλεμο – όχι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του.

Ομως τώρα απλώς για την κυβέρνηση είναι Σάββατο…!

Το CVC

Λοιπόν, για να ξέρετε, όλη η ασφαλιστική αγορά, όπως μου λένε, είναι στα … κάγκελα! Οταν οι ασφαλιστικές εταιρείες κάθονται και συνομολογούν τις ετήσιες συμφωνίες τους με τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν μεγάλα περιθώρια διαπραγματευτικής ισχύος. Και τούτο διότι ένα σημαντικό μέρος των ιδιωτικών νοσοκομείων ανήκει σε ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο – του Μεγάρου Μαξίμου – fund. Στο CVC – που κυκλοφορεί πως σκοπεύει να δημιουργήσει και ιδιωτική ιατρική σχολή και διάφορα τέτοια ευφάνταστα!

Στα δημόσια νοσοκομεία

Η υπερσυγκέντρωση του κλάδου των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι εντυπωσιακή. Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο και θέλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να εξασφαλίσουν και ένα μέρος των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να τα «βάλουν» στην ασφαλιστική αγορά. Και για να βελτιώσουν την διαπραγματευτική τους δυνατότητα, αλλά και για περιορίσουν την εξάρτηση τους από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Οι ανατιμήσεις

Ετσι λοιπόν οι ανατιμήσεις των νοσοκομειακών ασφαλίστρων γίνονται με βάση τον λεγόμενο ιατρικό πληθωρισμό. Καταλαβαίνετε τώρα, πιάσε το αυγό και κούρευτο…. Κι εφόσον ο ιατρικός πληθωρισμός είναι διψήφιος, διψήφια θα είναι και η επιβάρυνση των ασφαλιστικών εταιρειών από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και φυσικά διψήφια θα είναι και η επιβάρυνση των ασφαλισμένων. Τόσο απλά είναι τα πράγματα! Μήπως υπάρχει καμία ιδέα για πλαφόν….

με πληροφορίες απο τον Ot.gr


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.