Νέα ηγεσία στα Εφετεία και Πρωτοδικεία Αθηνών -Θεσσαλονίκης



Οι αλλαγές στις δυο μεγαλύτερες Εισαγγελίες της χώρας.

 Αλλαγή «σκυτάλης» στις δυο μεγαλύτερες Εισαγγελίες της χώρας, προέκυψαν από τις σημερινές εκλογές Δικαστών και Εισαγγελέων στην Αθήνα.

Νέος Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας εξελέγη ο κ. Αριστείδης Κορέας που επικράτησε των άλλων δυο υποψηφίων, της κ. Ροζαλίας Λαλη και του κ. Γιώργου Πέτρου. Ο κ. Κορέας θα αντικαταστήσει τον έως σήμερα Προϊστάμενο, κ. Αντώνη Ελευθεριάνο, που προήχθη και θα υπηρετεί πλέον στην Εισαγγελία του Εφετείου της Αθήνας.

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα ηνία αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Καντζίδης, που αντικαθιστά την κ. Καλλιόπη Βαρδάκη, πλέον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στη διεύθυνση της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Αθήνας εξελέγη, η πρόεδρος εφετών κ. Σοφία Λιγνού  και μέλη της διοίκησης οι εφέτες Δημήτρης Κοντόπουλος και Κωνσταντίνος Σαργιώτης.

Οι νεοεκλεγέντες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από 1ης Οκτωβρίου, για δυο χρόνια.

Η ανατροπή

Εως τον περασμένο Μάιο, είχε αποφασιστεί η παράταση της θητείας τόσο των επικεφαλής στις Εισαγγελίες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όσο και των Προέδρων στα Τριμελή Συμβούλια Διοίκησης των Πρωτοδικείων, λόγω των μεγάλων αλλαγών που φερνει ο νέος Δικαστικός Χάρτης.

Με τροπολογία ωστόσο της τελευταίας στιγμής, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την τελευταία ημέρα που ήταν ανοικτή, στις 31 Ιουλίου, αποφασίστηκε η μη ανανέωση των θητειών των Προϊσταμένων Εισαγγελέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, δηλαδή των κ. Ελευθεριάνου και Σμύρνη, καθώς... κρίθηκε μη αναγκαία η συνέχιση των υπηρεσιών τους για την καθιέρωση των απαιτούμενων αλλαγών σε ο,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές που φέρνει η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας.

Στις θέσεις τους ωστόσο παραμένουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025 μόνον οι κεφαλές των Πρωτοδικείων Αθηνών, κ. Χριστόφορος Λινός,  Πειραιά κ. Γεώργιος Ξυνόπουλος και Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Αλικάκος, λόγω της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.