Συνάντηση της προέδρου του Αρείου Πάγου με τον Πρόεδρο του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.




Συνάντηση κορυφής είχε η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα - Χριστοδουλέα με τον Πρόεδρο του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Marc van der Woude και τρεις Δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έναρξη ισχύος από την 1η Οκτωβρίου 2024 των διατάξεων, σχετικά με τη μερική μεταβίβαση της προδικαστικής αρμοδιότητας στο Γενικό Δικαστήριο, ενώ στη συζήτηση, που διεξήχθη αναγνωρίστηκε ο σημαντικός ρόλος που παίζουν τα προδικαστικά ερωτήματα στην επίλυση δυσχερών ή αμφισβητούμενων ζητημάτων εφαρμογής του ενωσιακού δικαίου και η ανάγκη ταχύτερης ανταπόκρισης των δικαστηρίων στην ανάγκη αυτή. .

Σε ανακοίνωση του Αρείου Πάγου αναφέρεται:

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου τ.ε. στον Άρειο Πάγο συνάντηση του Προέδρου του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Marc van der Woude με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε μετείχαν ακόμα οι κ.κ. Σάββας Παπασάββας, Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Δημητρακόπουλος και Γουλιέλμος Βαλασίδης, Δικαστές του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ και οι κ.κ. Μαρουλιώ Δαβίου, Μαρία Κουφούδη, Αλεξάνδρα Αποστολάκη, Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα και Αριστείδης Βαγγελάτος, Αντιπρόεδροι των Πολιτικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έναρξη ισχύος από την 1η Οκτωβρίου 2024 των διατάξεων σχετικά με τη μερική μεταβίβαση της προδικαστικής αρμοδιότητας στο Γενικό Δικαστήριο.

Στη συζήτηση που διεξήχθη αναγνωρίστηκε ο σημαντικός ρόλος που παίζουν τα προδικαστικά ερωτήματα στην επίλυση δυσχερών ή αμφισβητούμενων ζητημάτων εφαρμογής του ενωσιακού δικαίου και η ανάγκη ταχύτερης ανταπόκρισης των δικαστηρίων στην ανάγκη αυτή.

Από την πλευρά του Αρείου Πάγου τονίστηκε η πρόθεση των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών να αξιοποιούν με κάθε ευκαιρία τη νομολογία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων στο δικαιοδοτικό τους έργο».




Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.