Το Αιγαίο ανήκει στους Έλληνες αλλά για τα ψάρια του μην παίρνετε και όρκο! Η εταιρεία Καλλιμάνης οριστικά σε Τούρκους


Το Αιγαίο ανήκει στους Έλληνες αλλά για τα ψάρια του μην παίρνετε και όρκο! Η εταιρεία Καλλιμάνης οριστικά σε Τούρκους

Το Αιγαίο ανήκει στους Έλληνες έλεγε το σύνθημα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμη ισχύει. Για τα ψάρια του που αποτελούν μεγάλο περιουσιακό στοιχείο και χειροπιαστό κεφάλαιο, δεν παίρνουμε και όρκο! Από το 2020 γράφουμε -και πρέπει να ΄μαστε από τους ελάχιστους- για την εισβολή του τουρκικού αλιευτικού στόλου στο Αιγαίο, ακόμη και μέχρι τα Κύθηρα. Από το 2021 γράψαμε για την εξαγορά της μεγαλύτερης ελληνικής αλιευτικής εταιρείας ,του Καλλιμάνη, σε Τούρκους για χρέη μόλις 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος γράφει ότι η εταιρεία πέρασε οριστικά στα χέρια Τούρκων οι οποίοι πλέον και ψαρεύουν όπου και όσο θέλουν στο Αιγαίο και θα εμπορεύονται τα ψάρια του! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι για να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. Φαίνεται ότι η εμμονή στην «ελεύθερη αγορά» σε κάποιες περιπτώσεις του εθνικού συμφέροντος! Κι αυτά δεν τα λένε «πατριώτες της φακής». Τα λέει η κοινή λογική που φαίνεται ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει.

Από το 2021 που αναδείξαμε το θέμα ελάχιστοι ασχολήθηκαν. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ήταν ένας απ΄ αυτούς και κάποιοι άλλοι ,όπως ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος έγραψαν ακόμη και για σκάνδαλο.

Μετά από το Turkaegean την τουριστική καμπάνια που ανενόχλητοι «τρέχουν» οι Τούρκοι η περίπτωση Καλλιμάνη αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανενόχλητη από οποιαδήποτε σοβαρή αντιπολίτευση συνεχίζει να ασκεί άκρως επικίνδυνη πολιτική στα εθνικά θέματα και κάποιος πρέπει να της βάλει φρένο. Το ερώτημα είναι ποιος;

Το Μαξίμου έχει αρχίσει την επιχείρηση αποδόμησης όσων ασκούν κριτική στην Ι.Χ  πολιτική της στα εθνικά θέματα. Οι πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά είναι ενδεικτικές.

Militaire 

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.